Η νέα τάση που φέρνει ο Covid-19 στην ασφάλιση

της Ελενας Ερμείδου

Στις νέες τρομοκρατικές τάσεις τείνουν να περάσουν οι απειλές από τον covid-19 και μετά την έξοδο από την κρίση. Αυτή την κατεύθυνση δεικνύουν τα στοιχεία αναφέρουν πηγές του IW.gr.

Τα μέτρα τείνουν να αναβάλλουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις, ωστόσο σημειώνει κάποια από τα χαρακτηριστικά της προπαγάνδας ενισχύονται το τελευταίο διάστημα, φαινόμενο το οποίο παρατηρείται και στην Ελλάδα. Οι διάφορες θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν και που συνδέονται με τον Covid-19 μπορεί να αναθερμάνουν απόψεις εξτρεμιστών οδηγώντας τρομοκρατικά περιστατικά. Διάχυτο και χωρίς έλεγχο είναι το φαινόμενο στο διαδίκτυο.

Η εξάπλωση της προπαγάνδας, ενισχυόμενη από το διαδίκτυο σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση της οικονομίας, συνεπεία της πανδημίας δημιουργούν ευάλωτα άτομα και επιρρεπή στην ριζοσπαστικότητα.

Σημείο προς εξερεύνηση από την (αντ)ασφαλιστική αγορά είναι ότι οι τρομοκρατικές δραστηριότητες μπορεί να αυξηθούν στο διαδίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνες η κοινωνική απομόνωση ή το social distancing όπως πολύ εύκολα υιοθέτησε και επαναλάμβανε ο κόσμος αλληλεπιδρά θετικά με τα εξτρεμιστικά και εθνικιστικά στοιχεία. Οσο παραμένουν τα μέτρα, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος εξτρεμιστικών επιθέσεων.

Με το δεδομένο ότι τα μέτρα δεν έχουν εξ’ ολοκλήρου αρθεί  στην ατζέντα των κυβερνήσεων θα πρέπει να περιλαμβάνονται και συζητήσεις για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και βίαιων εξτρεμιστικών γεγονότων μεσοπρόθεσμα, ειδικά σε χώρες με ευάλωτο πληθυσμό και των οποίων οι οικονομίες είναι ασθενικές.

Tούτων δοθέντων στην διαχείριση κινδύνων των (αντ)ασφαλιστικών μπαίνει και αυτή η παράμετρος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*