Έρχεται το «ψηφιακό γκισέ»: Σε πρώτη φάση ΔΟΥ, ΚΕΠ και e-ΕΦΚΑ

Νέες ψηφιακές λύσεις προς όφελος του πολίτη έρχονται το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, στις  νέες ψηφιακές εφαρμογές που μπήκαν ήδη σε εφαρμογή και σε εκείνες που έρχονται το αμέσως επόμενο διάστημα αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας τις προηγούμενες μέρες.

Νέες δράσεις στο επίκεντρο

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο αμέσως επόμενο διάστημα μπαίνουν σε εφαρμογή οι εξής τρεις δράσεις μείζονος σημασίας για τον πολίτη:

-Εγκαινιάζεται νέα διαδικασία επικοινωνίας του πολίτη με το Δημόσιο, το «ψηφιακό γκισέ». Ο πολίτης θα μπαίνει στο gov.gr, θα κλείνει ραντεβού με την υπηρεσία που θέλει και θα κάνει διάσκεψη με τον υπάλληλο σε ώρα που θα συμφωνείται. Εφόσον ζητά κάποιο πιστοποιητικό, ο υπάλληλος θα το εκδίδει ψηφιακά και θα το στέλνει με email. Σε πρώτη φάση, οι υπηρεσίες που θα διαθέτουν «ψηφιακό γκισέ» είναι τα ΚΕΠ, οι ΔΟΥ και ο e-ΕΦΚΑ.

-Ξεκινά -μέσω του gov.gr- η ψηφιακή κατάθεση αιτήσεων στα ΚΕΠ, τα οποία θα εκδίδουν τα έγγραφα που ζητούνται και θα τα αποστέλλουν στο e-mail του πολίτη.

-Ξεκινά η διαδικασία έκδοσης ληξιαρχικών πιστοποιητικών μέσω του gov.gr.

Όσον αφορά στις ψηφιακές εφαρμογές που μπήκαν σε εφαρμογή, ανάμεσα σε άλλα ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε:

Στο αμέσως επόμενο διάστημα μπαίνουν σε εφαρμογή τρεις ακόμη δράσεις μείζονος σημασίας για τον πολίτη.

– Η ανανέωση των δελτίων ανεργίας θα γίνεται αυτόματα και οι εγγεγραμμένοι άνεργοι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν σε καμία ενέργεια ανανέωσης.

– Η ενημέρωση του ΑΜΚΑ κάθε πολίτη θα γίνεται πλέον ηλεκτρονικά από τα ληξιαρχεία και οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να προσκομίζουν ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, γάμου, ή θανάτου συγγενικού τους προσώπου.

– Μια σειρά από υπηρεσίες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού, του e- ΕΦΚΑ, όπως η έκδοση ασφαλιστικής ενημερότητας, θα παρέχονται ηλεκτρονικά σε 1,5 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες, απασχολούμενους και αγρότες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*