Κτίριο KPMG Greece

Νέα έρευνα της KPMG για τις συνθήκες εργασίας στην εποχή της νόσου COVID-19

Η πρωτοβουλία αυτή είναι απάντηση στη συγκυρία εμφάνισης της νόσου COVID-19 και τη συντονισμένη προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσής της, η οποία έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις συνθήκες εργασίας όλων των πολιτών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Στόχος της έρευνας είναι η διερεύνηση των αλλαγών που έχει δημιουργήσει αυτή η νέα μορφή εργασίας στον τρόπο εργασίας μας. Η εν λόγω έρευνα θα συνεισφέρει στην εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τις πολιτικές και τις μεθόδους που εφαρμόζουν οι εταιρείες, ώστε οι εργαζόμενοι να παραμείνουν δραστήριοι, παραγωγικοί και εμψυχωμένοι την περίοδο αυτή. Επιπλέον, διερευνώνται οι ανησυχίες, οι προκλήσεις, αλλά και οι ανάγκες που έχει δημιουργήσει στους εργαζομένους η εξ αποστάσεως εργασία.

Η έρευνα απευθύνεται στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που εργάζονται στην ελληνική επικράτεια είτε εξ αποστάσεως ή εκ περιτροπής, ή με φυσική παρουσία.

Ο πρώτος κύκλος της έρευνας ανέδειξε χρήσιμα συμπεράσματα, σχετικά με τις προκλήσεις της εξ αποστάσεως εργασίας, τη στάση των εργαζομένων απέναντι στη νέα αυτή μορφή εργασίας, αλλά και τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν από μέρους των εταιρειών, ώστε οι εργαζόμενοι να παραμείνουν εμψυχωμένοι και παρακινημένοι. Σε αυτό το δεύτερο κύκλο, στόχος είναι η περαιτέρω διερεύνηση των ανησυχιών και των αναγκών των εργαζομένων, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς και να συνεχίζουν απρόσκοπτα την επαγγελματική τους πορεία και εξέλιξη. Θα αναδειχθούν οι πολιτικές και οι πρακτικές που ενισχύουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των εργαζομένων μέσα σε αυτή τη νέα μορφή εργασίας, η οποία φαίνεται ότι θα καθιερωθεί και στη μετά COVID-19 εποχή.

Επίσης, θα δοθεί πληροφόρηση στις διοικήσεις των εταιρειών για επικαιροποίηση των πολιτικών οι οποίες αφορούν τις συνθήκες εργασίας την εποχή του COVID-19.

Μπείτε στο link για να συμμετέχετε σε αυτή την προσπάθειά μας, μέσα από την ολιγόλεπτη απάντηση του ερωτηματολογίου μας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*