Από ποτά σε απολυμαντικά. H αγορά υποδέχεται νέους κινδύνους

Της Ελενας Ερμείδου

Ποιος να φαντάζονταν ότι οι εταιρείες που παράγουν αλκοολούχα ποτά θα ξεκινήσουν την παραγωγή απολυμαντικών και αντισηπτικών προϊόντων. Οι εταιρείες που κατασκευάζουν οικιακό εξοπλισμό θα έφταναν να κατασκευάζουν ιατρικό μικρό-εξοπλισμό. Και όμως, έγινε και γύρω ακόμα για καινοτόμες πρωτοβουλίες. Είναι ασφαλείς αυτές οι πρωτοβουλίες; Η αγορά υποδέχεται νέους κινδύνους.

Στο πλαίσιο αυτό, η AXA XL Consulting έριξε στην αγορά νέα υπηρεσία εκτίμησης κινδύνων η οποία αξιολογεί τα επίπεδα πρόληψης ζημιών σε επιχειρήσεις εν μέσω Covid-19.

Η νέα υπηρεσία αποκαλείται «Remote Risk Dialogue» και χρησιμοποιεί δεδομένα που έχουν ληφθεί από τηλεφωνικές κλήσεις, web εργαλεία, και ήδη καταχωρημένες  αναφορές  για να βοηθήσει τους μηχανικούς κινδύνου να αναλύσουν τον κίνδυνο, εξ’ αποστάσεως.

Με τους περιορισμούς που υπάρχουν, ανά τον κόσμο, πρέπει να σκεφτούμε νέους τρόπους υποστήριξης πελατών σχολιάζει η  διευθύνουσα σύμβουλος της  ΑΧΑ XL Consulting Corinne Vitrac.

H νέα υπηρεσία υπολογισμού κινδύνων εξ αποστάσεως δίνει την δυνατότητα στους εκτιμητές να ερμηνεύουν τα δεδομένα των πελατών και να αξιολογούν τυχόν πιθανούς κινδύνους. Για παράδειγμα, απαντώντας στον Covid-19, ορισμένοι κατασκευαστές ένδυσης, ξεκίνησαν να κατασκευάζουν μάσκες, οι παραγωγοί αλκοολούχων ποτών, έχουν αρχίσει να παράγουν απολυμαντικά χεριών, ενώ ορισμένοι κατασκευαστές οικιακών συσκευών κατασκευάζουν ιατρικό εξοπλισμό.

Οι παρεκκλίσεις αυτές στην λειτουργία και την παραγωγή προκαλούν νέους κινδύνους. Ο εντοπισμός, η διαχείριση και ο μετριασμός αυτών των κινδύνων εξηγεί η AXA XL είναι βασικός στην υποστήριξη και συνέχιση της νέας τάξης των πραγμάτων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*