Παρατείνεται για τρεις μήνες η προστασία α’ κατοικίας

Τις δράσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της επιδημίας τους τελευταίους μήνες καθώς και μια δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της, όπως η επέκταση του επιδόματος σε εργαζομένους σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους και την τρίμηνη παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, λέγοντας ότι «κανείς Έλληνας δεν θα δει το σπίτι του να κινδυνεύει», παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα.

Συνοπτικά οι επόμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης όπως τις ανακοίνωσε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός:

  • Μέχρι να αρθεί και η τελευταία αρνητική επίπτωση της πανδημίας η κυβέρνησης θα εξακολουθεί να χορηγεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού και τα επιδόματα σε ανέργους.
  • Όσοι επιστρέφουν στην δουλειά σε συνθήκες μειωμένου ωραρίου και τζίρου θα δουν τις αποδοχές τους να ενισχύονται.
  • Θα δίνεται πρόσθετη στήριξη σε επιχειρηματίες που δεν θα μπορούν να ενισχύσουν πλήρως το εργατικό τους δυναμικό. Θα εξειδικευθούν όλα στις 5 το απόγευμα με κοινή συνέντευξη των Υπουργών Οικονομικών Ανάπτυξης και Εργασίας.
  • Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι κανένας πολίτης δεν θα δει το σπίτι του εν μέσω κρίσης να χάνεται και ανακοίνωσε την παράταση για 3 μήνες της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς εξαιτίας τραπεζικών οφειλών.
  • Εξήγγειλε νέο πρόγραμμα Γέφυρα το οποίο θα επιδοτεί την δανειοδότηση των πολιτών από το κράτος.
  • Θα επιβραβεύει και συνεπείς δανειολήπτες που έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορονοϊό.
  • Στην διάθεση των επιχειρήσεων είναι όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν ήδη εξαγγελθεί.
  • Τις επόμενες ημέρες νέα δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρήσεων που θα δουν τον τζίρο τους να μειώνεται αλλά και μέτρα για την ανακούφιση από την κρίση στον Τουρισμό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*