Χωρίς να ανοίξει ο Τουρισμός συνέδριο στην Υδρα δεν γίνεται

της Ελενας Ερμείδου

Ο τουρισμός κινεί την ελληνική οικονομία κινεί και τα νήματα του συνεδρίου των (αντ)ασφαλιστών που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΕΑΕΕ.

Σε περίπου δύο εβδομάδες από σήμερα θα γίνονταν το συνέδριο των (αντ)ασφαλιστικών κατ’ εξαίρεσιν φέτος στην Μύκονο το οποίο και λόγω της πανδημίας ακυρώθηκε.

Το συνέδριο μένει να πάρει νέες ημερομηνίες για την διεξαγωγή του. Ενδεχομένως να είναι η Υδρα που έχει και την μεγάλη παράδοση στο networking, στο κλείσιμο των συμφωνιών και τα πάρτι. Ωστόσο κανείς από τον κλάδο δεν μπορεί να προγραμματίσει ημερομηνίες, να καλέσει κόσμο, αν δεν υπάρξει οργανωμένο σχέδιο για τον τουρισμό που έχει μείνει πίσω.

Ποιος είναι ο κλάδος που αν δεν ασφαλιστεί, δεν δουλεύει

Αναμένονται οι ανακοινώσεις και να μπουν μπρος οι τουρμπίνες των αεροσκαφών ώστε να κινηθεί η οικονομία και η μελέτη για τον προγραμματισμό του συνεδρίου, όπως κάνει κάθε χρόνο η ΕΑΕΕ.

Τι ζητά ο ΣΕΤΕ

Ο ΣΕΤΕ ζητά άμεση οριζόντια στήριξη του τουρισμού σε από κοινού του επιστολή με τους ομολόγους του συνδέσμους τουριστικών επιχειρήσεων Bundesverband der Deutschen Tourismuswirtschaft – Γερμανία, FEDERTURISMO CONFINDUSTRIA – Ιταλία and Norwegian Tourism Partners – Νορβηγία, στην νεοσύστατη επιτροπή τουρισμού της ΕΕ Thierry Breton, αλλά και σε όλα τα μέλη της επιτροπής (Paolo Gentiloni, Ylva Johanson, Elisa Ferreira, Didier Reynders και Adina Vălean), καθώς επίσης και στον Αντιπρόεδρο της ΕΕ Μαργαρίτη Σχινά.

Ο τουρισμός, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2018, συνεισφέρει το 9.7% στο ΑΕΠ και την απασχόληση της Ευρωζώνης. Στην Ελλάδα, το 2019, αποτέλεσε άμεσα το 13% του ΑΕΠ, ενώ η συνολική συνεισφορά ξεπέρασε το 25%. Μάλιστα σε συγκεκριμένες περιφέρειες (Ν. Αιγαίο 93%, Επτάνησα 73% και Κρήτη 47%), η δραστηριότητα καλύπτει από το μεγαλύτερο έως σχεδόν όλο το ΑΕΠ των περιοχών αυτών. Στο πλαίσιο αυτό απαιτείται οριζόντια στήριξη του τομέα, και σε Ευρωπαϊκό και σε εθνικό επίπεδο και μάλιστα άμεσα, ήδη από το 2ο εξάμηνο του 2020 και όχι απλά αναμένοντας τα εργαλεία του νέου πακέτου 2021-2027.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*