Το σήριαλ …της Εθνικής Ασφαλιστικής θα τραβήξει μέχρι το …2021;

Με εύλογο ενδιαφέρον περιμένουν στα κεντρικά γραφεία της πλατείας Κοτζιά την απάντηση των Βρυξελλών στο αίτημα της Εθνικής Τράπεζας για μετάθεση της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Ως γνωστόν, μετά από δύο ατελέσφορους διαγωνισμούς η μοναδική προσφορά (για το 80% του μετοχικού κεφαλαίου) ήταν από το CVC Capital με το fund να επιχειρεί να διευρύνει την δραστηριότητα του, μετά τον κλάδο της υγείας (Metropolitan, ΥΓΕΙΑ, ΙΑΣΩ General κ.α σε Ελλάδα και Κύπρο) και στον ασφαλιστικό. Σύμφωνα με πληροφορίες το fund είχε υποβάλλει πρόταση λίγο πάνω από τα 500 εκατ. αρκετά κοντά στην τελευταία χαμηλότερη αξία της θυγατρικής της ΕΤΕ.
Ωστόσο η διοίκηση της ΕΤΕ είχε αποτιμήσει σε περίπου 1,1 δισ το fair value της θυγατρικής, τίμημα που επουδενί θα μπορούσε να βρει σε αυτή την συγκυρία.
Για αυτό και ζήτησαν, από την DG Comp, και νέα παράταση, επικαλούμενοι τις επιπτώσεις λόγω της πανδημίας του Covid-19.
Είναι προφανές, πως η διοίκηση της Εθνικής δεν θέλει να πουλήσει ίσως το καλύτερο non core asset της σε distress τιμές και επιδιώκει να πάει στην…παράταση. Ομως πρόκειται για έναν διαγωνισμό, που θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το τέλος του 2017, και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στην Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρ. Επιτροπής. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*