Φέρεται να βρέθηκε το φάρμακο για τον κορωνοϊό

της Ελενας Ερμείδου

Θετικά στο φάρμακό remdesivir που χρησιμοποιήθηκε για τον Ebola αντέδρασε το 70% ασθενών που προσβλήθηκαν σοβαρά από τον κορωνοϊό. Το νέο ανακοινώθηκε από ιατρικό περιοδικό ομάδας επιστημόνων μέλη της οποίας είναι Ιάπωνες και Ευρωπαίοι επιστήμονες, σύμφωνα με άρθρο της ‘the-japan-news.com.

Η ομάδα δήλωσε ότι χρειάζεται ακόμα χρόνος για να επαληθευθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων καθώς οι κάποιοι λίγοι ασθενείς που υποβλήθηκαν στην έρευνα έπασχαν και από άλλα προβλήματα.

Οι ιδιότητες του Remdesivir παρουσιάστηκαν και σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου Eppendorf (UKE) στις 8 Απριλίου 2020.

Το Remdesivir αναπτύχθηκε από την φαρμακευτική των ΗΠΑ Gilead Sciences Inc για την θεραπεία του Ebola. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνα, το φάρμακο αυτό είναι υποψήφιο για την θεραπεία όσων νοσούν από τον νέο κορωνοϊό.

Το Remdesivir βρίσκεται επί του παρόντος σε φάσεις δοκιμών από το: U.S. National Institutes of Health, στο οποίο συμμετέχει το Japan’s National Center for Global Health & Medicine στο Τόκυο .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*