Ανοικτό το Χρηματιστήριο Βερμούδων για τον κορωνοϊό

Της Ελενας Ερμείδου

Στα 5,05 δισεκατομμύρια δολάρια ανέβηκαν οι εκδόσεις των ILS και των ομολόγων καταστροφών το πρώτο τρίμηνο του 2020, αυξημένες κατά 82%, συγκριτικά με το 2019 με τις αξίες των αστικών ευθυνών να διαμορφώνονται στα 2,8 δισεκατομμύρια και να καταλαμβάνουν μερίδιο 57% στην συνολική πίτα.

Διεκπεραιώθηκαν 27 τω αριθμώ συναλλαγές στην αγορά άνω του μέσου όρου δεκαετίας που είναι οι 10.  Οι μέσος όρος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 187 εκατομμύρια δολάρια κάτω από τα επίπεδα ρεκόρ του 2018 και ελαφρώς υψηλότερος των μέσου όρους δεκαετίας, τα 184 εκατομμύρια.

Στα επίπεδα μηνός, σύμφωνα με το αρχείο συναλλαγών της Artemis οι εκδόσεις των ILS και Cat Bonds ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Ιανουάριο οι εκδόσεις έφτασαν το 1,5 δισεκατομμύριο ενώ το Φεβρουάριο υπερέβησαν το 1,3 δισεκατομμύριο. Το Μάρτιο παρέμειναν στο  1 δισεκατομμύριο αλλά κάτω του μέσου όρου δεκαετίας το 1,1 δισεκατομμύριο.

Oι καλύψεις για τον κορωνοϊό

Πολλοί ρυθμισμένοι κλάδοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν σχέδιο Επιχειρησιακής Συνέχειας. Η κυβέρνηση των Βερμούδων μελετά τα δεδομένα, τον αντίκτυπο στις επιχειρήσεις και την δυναμική της πανδημίας προκειμένου να περιορίσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Ετσι μένει ανοικτό το Χρηματιστήριο Αξιών στις Βερμούδες με στόχο μεταξύ άλλων να διευκολύνει τις συναλλαγές των ILS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*