ΕΑΔΕ λογότυπο

Τι ζητά η ΕΑΔΕ από συναδέλφους και Πολιτεία

Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος – ΕΑΔΕ – παρακολουθεί, εξ αρχής και εκ του σύνεγγυς, τις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία του COVID – 19 και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους θεσμικούς φορείς στην Ελλάδα και Πανευρωπαϊκά.

Γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση. Από την πρώτη στιγμή και έχοντας συναίσθηση ότι το επάγγελμά  δεν θα ευνοηθεί από τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η Πολιτεία, καθώς δεν έχει άμεσα, μετρήσιμα αποτελέσματα πτώσης του τζίρου του, κινητοποιηθήκε, προκειμένου να αναδείξει τις βέβαιες απώλειες που φέρνει η υποχρεωτική υπολειτουργία των Γραφείων.

Δεν ανήκει στις επιχειρήσεις που ανέστειλε η Πολιτεία την λειτουργία τους, αλλά στις επιχειρήσεις που πλήττονται γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν ουσιαστικά.

Δηλώνει ότι οφείλει να τιμήσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών που εκτίμησε άμεσα την κατάσταση, να εξάρει τον καταλυτικό ρόλο του Προέδρου κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, που συνεπικουρούμενος από τον Γ.Γ. κ. Δημήτρη Γαβαλάκη αλλά και όλο το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, έδωσε αγώνα για να μην αδικηθούν επαγγέλματα όπως η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση,  που πλήττονται έμμεσα από την  κρίση που φέρνει αυτή η πανδημία.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή του για τα μέτρα στήριξης της ΠΝΠ και τονίζει ότι ήδη μελετώνται  από τους ειδικούς των Σωματείων.

Εκφράζει επίσης ικανοποίησή για την αναγκαία παράταση που δόθηκε στην κατάθεση των δικαιολογητικών για τις ανανεώσεις των αδειών, καθώς επίσης και τη δυνατότητα συμπλήρωσης των ωρών που υπολείπονται σε συναδέλφους που δεν είχαν ολοκληρώσει για διάφορους λόγους την εκπαίδευση για επαναπιστοποίηση. Το θέμα αντιμετωπίστηκε από όλους, Εποπτεία, Υπουργείο, Επιμελητήρια και Σωματεία.

Η περίοδος αυτή που διανύουμε, σημειώνει η ΕΑΔΕ δημιουργεί συνθήκες πρωτοφανείς, υπογραμμίζοντας ότι

“Βρισκόμαστε σε μια γενική Παγκόσμια καραντίνα,  με τις αγορές να καταρρέουν, τις οικονομίες όλου του κόσμου να γνωρίζουν  πρωτοφανή ύφεση και  την αβεβαιότητα να δημιουργεί σε όλους συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας.Τα μέτρα στήριξης που εξαγγέλθηκαν ελπίζουμε ότι θα είναι η πρώτη παρέμβαση σειράς άλλων, που θα βοηθήσουν επιχειρήσεις και εργαζομένους να υπάρχουν την επομένη”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*