Πόσες ήταν οι αιτήσεις τις πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας για τα 800 ευρώ;

Χιλιάδες αιτήσεις υποβλήθηκαν από τους εργαζομένους τις πρώτες ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας για την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ.

Ειδικότερα, μέχρι το μεσημέρι 10.000 αιτήσεις είχαν υποβάλει οι εργαζόμενοι στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr, που άνοιξε τα μεσάνυχτα, για τη λήψη της αποζημίωσης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Λίγες ώρες μετά και συγκεκριμένα περίπου στις 14.30 οι αιτήσεις αυξήθηκαν στις 37.000 σύμφωνα με πηγές του υπ. Εργασίας.

Στην υπεύθυνη δήλωση, που καλούνται να υποβάλουν οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων, των οποίων είτε η επιχειρηματική δραστηριότητά τους έχει ανασταλεί, με εντολή δημόσιας αρχής είτε πλήττονται σημαντικά, βάσει των οριζομένων από το υπουργείο Οικονομικών Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), λόγω του κορονοϊού, συμπεριλαμβάνονται, εκτός των προσωπικών τους στοιχείων και του αριθμού πρωτοκόλλου καταχώρισης της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη στο Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», τα οποία αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» και τα στοιχεία του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*