Insurancemarket: Η επιχειρησιακή συνέχεια και τα τελευταία νέα της αγοράς

του Βάιου Κρόκου

Τι κάνει η Insurancemarket εν μέσω των έντονων προκλήσεων στην αγορά από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού; Ποιες είναι οι ανάλογες προσαρμογές στις έκτακτες συνθήκες; H Insurancemarket δεν αλλάζει τίποτα στον τρόπο λειτουργίας της. 

Τι σημαίνει αυτό; Τον τελευταίο χρόνο η Insurancemarket που αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον ασφαλιστικό κλάδο εφαρμόζει στους εργαζόμενους της πιλοτικά την εργασία από το σπίτι.

Σαν αποτέλεσμα και με άξονα τις προυπάρχουσες υποδομές το 99% των εργαζομένων δουλεύει και εξυπηρετεί τους πελάτες από την ασφάλεια του σπιτιού τους, στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό, καθώς η διευρυμένη εφαρμογή της τηλεργασίας έχει ξεκινήσει με επιτυχία εδώ και καιρό

Για όποιες ανάγκες προφύλαξης στις εγκαταστάσεις η εταιρεία εφαρμόζει εκτεταμένα μέτρα υγείας και ασφάλειας, εξηγεί η διοίκηση στο IW.

Μια πρώτη ακτινογραφία της αγοράς

Άξια αναφοράς είναι τα πρώτα νέα για την ασφαλιστική αγορά σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Insurancemarket, την πρώτη εβδομάδα των μέτρων καταγράφηκε μικρή κάμψη στο demand ενώ υπήρξαν επίσης μερικές ακυρώσεις συμβολαίων, κάτι που θεωρείται λογικό εν μέσω μιας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

Ωστόσο, την τελευταία εβδομάδα αποτυπώνεται στα στοιχεία μια ανάκαμψη στις πωλήσεις και στη ζήτηση. Οι λόγοι της εξέλιξης αυτής, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι αφενός ο τρόπος ασφάλισης και τα εργαλεία που προσφέρει στους ασφαλισμένους αφετέρου κυρίως οι πρώτες μειώσεις στις τιμές ασφαλίστρων στις οποίες προχώρησαν κάποιες εταιρείες τις τελευταίες μέρες.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*