UBS: Ράλι ανόδου στα Χρηματιστήρια, το QE δούλεψε

της Ελενας Ερμείδου

H πολιτική πιστωτικής χαλάρωησης που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα “δούλεψε”. Το σύστημα αναχαιτίζει την κατάσταση, με τους δείκτες να κερδίζουν έδαφος. Ιαπωνία, Νότια Κορέα, S&P 500, Euro Stoxx 50 κλείνουν ανοδικά, ανακτώντας εδάφη.

ΕΚΤ: Στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων 750 δισ. η Ελλάδα

Πάνω των 120 εκατ. οι αγορές των ελληνικών ομολόγων

Συνεχίστηκε το ράλι στα χρηματιστήρια και σήμερα Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020 καθώς οι επενδυτές δέχτηκαν με ενθουσιασμό την έγκριση της Γερουσίας των ΗΠΑ γα σχέδιο διάσωσης 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και την κίνηση των Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το πρόγραμμα αγοράς τίτλων 750 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο Nikkei 225 πήρε 2.4%, στην Νότια Κορέα ο KOSPI ανέβηκε 1.8% σήμερα το πρωί.

Ο δείκτης αναφοράς S&P 500 σημείωσε άνοδο  6.2%, ο οποίος μαζί με το 10.6% με τις δύο προηγούμενες συναλλαγές έγραψα την μεγαλύτερο άνοδο σε τέτοιο διάστημα από 1933. Ο Euro Stoxx 50 έκλεισε με άνοδο 1.7% την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Δελτίο Ανάλυσης που απέστειλε σήμερα η UBS το ράλι των τιμών και η ανάκτηση του χαμένου εδάφους οφείλεται στην πολιτική που εφαρμόζει η ΕΚΤ, συμβάλλοντας την αποκατάσταση των αγορών, στην σταθεροποίηση του κόστους δανεισμού, στην μείωση της μεταβλητότητας και την ενίσχυση της ρευστότητας.

Σύμφωνα με τo σενάριο της UBS μέχρι τα μέσα Μαίου τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού θα αρθούν

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*