Κυκλοφορούν ελεύθερα οι διαρρήκτες εν μέσω κορωνοϊόύ;

Της Ελενας Ερμείδου

Το ερώτημα αυτό θα πρέπει να μας απασχολήσει καθώς τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας θα συνεχιστούν.

Η αυξημένη διασύνδεση και η τηλεεργασία αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο των cyber εγκλημάτων, με τις ασφαλιστικές ήδη να το έχουν επισημάνει. Ωστόσο, όσο παραμένουν τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας, αυξάνεται ο κίνδυνος για διαρρήξεις σε εξοχικές και δεύτερες κατοικίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που συγκέντρωσε σήμερα το IW.gr υπάρχουν πέντε περιοχές κλειδιά προς κατανόηση για την προστασία της δεύτερης κατοικίας. Είναι:

  • Το τι χρήση γίνεται στην κατοικία
  • Ο κίνδυνος απώλειας περιουσίας
  • Το πώς μπορεί να ασφαλιστεί
  • Οι ευθύνες σας
  • Η διαχείριση κινδύνων

Η χρήση είναι το πιο βασικό

Σημαίνει από ποιους / ποιον κατοικείται, πόσο συχνά. Ένα άδειο σπίτι ενέχει υψηλότερο κίνδυνο διάρρηξης από ένα σπίτι που κατοικείται. Αυτό αποτελεί και βασικό παράγοντα για το πώς και με τι όρους μπορεί να ασφαλιστεί το σπίτι αυτό.

Οι ασφαλιστές θα πρέπει να έχουν πλήρη γνώση των συνθηκών καθώς οι συνθήκες χρήσης μίας κατοικίας μπορεί να καθορίσουν και τις πολιτικές των καλύψεων περιουσίας.  Η γλώσσα που θα χρησιμοποιηθεί στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα πρέπει να είναι πολύ απλή και καθόλου δυσνόητη, τονίζουν άνθρωποι της αγοράς.

Από αυτούς τους όρους εξαρτάται η αποζημίωση σε περίπτωση επέλασης ασφαλιστικού συμβάντος εναντίωσης ή απόρριψης. Αρκετοί ασφαλισμένοι δεν γνωρίζουν τις πολιτικές που υπογράφουν και όταν υπάρξει αρνητικό συμβάν χάνονται στην μετάφραση.

Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής είναι αυτό που θα καταγράψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων και θα εξηγήσει τις πολιτικές των συμβολαίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*