Αυξημένη η παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο

Στα 350,6 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε συνολικά η παραγωγή ασφαλίστρων τον Ιανουάριο του 2020, έχοντας καταγράψει άνοδο κατά 3,7% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Στην νέα έρευνα της ΕΑΕΕ αποτυπώνονται οι -θετικές κατά 3%- επιδόσεις των ασφαλίσεων Ζωής, στα 153,3 εκατ. ευρώ ενώ οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών κατέγραψαν άνοδο 4,3%, στo 197 εκατ. ευρώ.

Στα δύο γραφήματα που ακολουθούν παρουσιάζεται η εξέλιξη της παραγωγής ασφαλίστρων ανά μήνα, για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2019–Ιανουαρίου 2020, ξεχωριστά για τις ασφαλίσεις Ζωής και τις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας παραγωγής ασφαλίστρων σύμφωνα με την διεθνή πρακτική ανά κλάδο ασφάλισης (Ζωής και Ζημιών) για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου του 2020 καθώς και η μεταβολή τους έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019.

Στην έρευνα συμμετείχαν 51 ασφαλιστικές επιχειρήσεις οι οποίες συγκέντρωσαν το 94,9% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 99,9% των ασφαλίσεων Ζωής, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία του προηγουμένου έτους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*