Διευρύνονται οι δικαιούχοι των 800 ευρώ – σε αναμονή οι ασφαλιστές

Επιπλέον 100 ΚΑΔ αναμένονται να ενταχθούν στον σχετικό κατάλογο των επιχειρήσεων που θα λάβουν στήριξη στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών από την εξάπλωση του κορωνοϊού: με παράταση φορολογικών υποχρεώσεων, δυνατότητα ένταξης των εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής εργασίας αλλά και αναστολή εξυπηρέτησης των δανειακών υποχρεώσεων

Αυτό δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ANT1 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Με την διεύρυνση του καταλόγου, ο αριθμός των μισθωτών που δυνητικά θα μπορούν να ενταχθούν στο επίδομα των 800 ευρώ, θα φτάσει ακόμη και στα 1,8 εκατομμύρια.

Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα για τον μήνα Απρίλιο καθώς προέβλεψε ότι οι συνθήκες στην οικονομία για τον επόμενο μήνα θα είναι εξίσου άσχημες με τις τωρινές (σ.σ ουσιαστικά δηλαδή προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει άρση των περιοριστικών μέτρων για όλο τον επόμενο μήνα). Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται και αποφάσεις για το θέμα των μεταχρονολογημένων επιταγών.

Εν αναμονή αποφάσεων βρίσκεται η ασφαλιστική διαμεσολάβηση όπως έχει τονισθεί αρκετές φορές τις τελευταίες μέρες, ζητώντας θεσμικά στήριξη και ένταξη στους σχετικούς ΚΑΔ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*