Ο ΠΣΑΣ ενώθηκε: Τι ζητά με κοινή επιστολή από την Πολιτεία

της Ελενας Ερμείδου

Ενώθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΣ για να αντιμετωπίσουν από κοινού τα δύσκολα και να μπορούν να στηρίξουν τα μέλη τους. Σύσσωμα με μία φωνή ζητούν μέτρα στήριξης για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές – πράκτορες. Ο στόχος είναι ένα και κοινός να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που προξενεί ο Covid-19.

Θεοδώρα Γουργούλη Πρόεδρος, Μαρία Νικολάου Αντιπρόεδρος, Ιωάννης Στασινόπουλος Γενικός Γραμματέας, Κάρολος Μαρκουϊζος Μέλος, Ελένη Βάσιου Μέλος, Παναγιώτης Λελεδάκης Μέλος σε από κοινού τους επιστολή ζητούν η πολιτεία να συμπεριλάβει τον κλάδο στα μέτρα στήριξης που λαμβάνει, καθότι περιορίζονται στο ελάχιστο οι νέες εργασίες που μπορούν εκ των πραγμάτων να προσφέρουν και το εισόδημα τους δέχεται μεγάλο πλήγμα για απροσδιόριστο χρόνο.

Οι συνυπογράφοντες απευθύνονται πρωτίστως στα Επιμελητήρια προκειμένου να ενώσουν τις φωνές τους προς τους φορείς της Ιδιωτικής Ασφάλισης και ενωμένοι να αντιμετωπίσουντα κοινά μας προβλήματα, όπως:

  • Αναστολή ασφαλιστικών εισφορών (ΕΦΚΑ) ή αλλαγή κατηγορίας κάτι που θα διευκόλυνε κατά πολύ όσους έχουν επιλέξει υψηλότερες κατηγορίες και τώρα δυσκολεύονται (δεν μπορούμε τώρα να μπούμε σε χαμηλότερη κατηγορία, αλλά μόνο μετά από 1 έτος)
  • Αναστολή ρυθμίσεων που αφορούν ασφαλιστικές εισφορές (πολλοί συνάδελφοί μας ανήκουν εδώ)
  • Αναστολή ρυθμίσεων που αφορούν την εφορία
  • Ανεξάρτητα του πως λειτουργούμε, ατομικά ως φυσικά πρόσωπα ή ως νομικά πρόσωπα που απασχολούν προσωπικό, πρέπει να ενταχθούμε στα μέτρα στήριξης για τους μισθωτούς που απασχολούμε.
  • Αναστολή πληρωμής επαγγελματικών δανείων, καθώς και δανείων α’ κατοικίας μετά από συνεννόηση με τα Τραπεζικά Ιδρύματα, καθώς και μέτρα για την πληρωμή ενοικίων επαγγελματικής έδρας

«Εμείς οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές – Πράκτορες είμαστε στην πρώτη γραμμή, είμαστε δίπλα στους πελάτες μας 24 ώρες το 24ωρο για να τους καθοδηγούμε σωστά, ψύχραιμα και χωρίς πανικό για το πως θα αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα προβλήματα υγείας»

Αναγνωρίζουν και οι έξι ότι το προσεχές διάστημα απαιτείται από τον κλάδο να είναι ενωμένος με  με σύνεση και επαγγελματισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*