Τρίτη δέσμη μέτρων αύριο για την αντιμετώπιση του ιού

Αύριο, Παρασκευή 20 Μαρτίου, στις 10.30 π.μ., θα πραγματοποιηθούν κοινές ανακοινώσεις από τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση για την τρίτη δέσμη οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στην αίθουσα 305 στον τρίτο όροφο του Υπουργείου Οικονομικών και θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, η οποία θα τις διανείμει σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Λόγω των μέτρων ανάσχεσης της διάδοσης του κορονοϊού, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα προσέλευσης δημοσιογράφων.

Στο διάγγελμα του λίγο νωρίτερα ο Πρωθυπουργός Κυρικάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την αναθεώρηση του προϋπολογισμού κατα 10 δισεκατομμύρια και την ακέραια καταβολή του δώρου Πάσχα.

Σήμερα, ανακοινώνω ότι ο Προϋπολογισμός του Κράτους αναθεωρείται. Έτσι, πέραν των μέτρων που έχουν ήδη δρομολογηθεί, ύψους 3,8 δισ., θα διατεθούν ακόμη περίπου 3 δισ. για τη στήριξη της οικονομίας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και τουλάχιστον αλλά τόσα από τον ανασχεδιασμό του ΕΣΠΑ.

Μιλώ, δηλαδή, για περίπου 10 δισ., χωρίς τις προβλέψεις για την παροχή προσθετής ρευστότητας στις επιχειρήσεις από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*