Πανδημία: Τι καλύπτουν οι ασφαλιστικές

Πληθαίνουν τα ερωτήματα γύρω από τις καλύψεις έναντι πανδημίας και άλλες λεπτομέρειες γύρω από αυτά τα ζητήματα. Οι ασφαλιστικές εταιρείες μία – μία ενημερώνουν συνεργάτες, πελάτες και ευρύτερο κοινό εν μέσω της εύλογης ανησυχίας.

Επιβεβλημένο και ιδιαίτερα χρήσιμο είναι να σταθεί ο κλάδος δίπλα στις ανάγκες των ασφαλισμένων και της κοινωνίας, όπως επισημαίνουν άλλωστε στελέχη της αγοράς και αρμόδια θεσμικά όργανα. Σίγουρο είναι ότι θα χρειαστούν περαιτέρω διευκρινίσεις το επόμενο διάστημα…

Επί του πρακτέου η Generali γνωστοποίησε πως σε περίπτωση νοσηλείας λόγω COVID-19 η οποία θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με τις διαδικασίες του ΕΟΔΥ, σε δημόσιο ή άλλο νοσοκομείο που έχει οριστεί – θα καταβάλλει ημερήσιο επίδομα νοσηλείας. Ενεργοποιείται, δηλαδή, κατ’ εξαίρεση, εκτάκτως, η κάλυψη της νοσηλείας λόγω κορωνοϊού, χωρίς να θεωρείται εξαίρεση η πανδημία ως αιτία νοσηλείας.  Παράλληλα, το κεφάλαιο κάλυψης ζωής, θα αποδίδεται κανονικά, χωρίς να ισχύει ο όρος της εξαίρεσης της πανδημίας, σε περίπτωση που ο κυρίως ασφαλισμένος ασθενής καταλήξει λόγω COVID-19.

Διαβάστε αναλυτικά: Generali, κορωνοϊός: Εκτακτο για τα ασφαλιστήρια Υγείας, Ζωής

Δεν εξαιρείται η πανδημία από τους όρους των συμβολαίων (Ζωής και Υγείας, Ατομικών και Ομαδικών), αναφέρει σε ανακοίνωση της η Εθνική Ασφαλιστική, η οποία λαμβάνει διαρκώς όλα τα απαραίτητα μέτρα σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη ροή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ., ώστε να διασφαλίζεται όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτα η συνέχιση των λειτουργιών της.

Αναλυτικά: Eνημέρωση από την Εθνική Ασφαλιστική για την πανδημία και τους όρους των συμβολαίων

Απρόσκοπτα συνεχίσει τις λειτουργίες της η Interlife με τηλεργασία σε μεγάλο βαθμό, ακολουθώντας τις οδηγίες για την προστασία συνεργατών και πελατών. Όπως ενημερώνει, τα Ασφαλιστήρια Συμβόλαια Υγείας & Προσωπικών Ατυχημάτων της INTERLIFE καλύπτουν την πανδημία.

Διαβάστε: INTERLIFE: Καλύπτουν την πανδημία τα Ασφαλιστήρια Συμβόλαια Υγείας & Προσωπικών Ατυχημάτων

Με πρόσφατη ανακοίνωση στα δίκτυα συνεργατών και στους πελάτες της, η Eurolife ERB υπενθύμισε ότι στα ασφαλιστήρια υγείας της (ατομικά και ομαδικά) που διαθέτουν κάλυψη δευτεροβάθμιας νοσοκομειακής περίθαλψης (νοσηλεία εντός νοσοκομείου) δεν υφίσταται εξαίρεση κάλυψης νοσηλειών σε περίοδο πανδημίας ή λόγω του COVID-19 και ως εκ τούτου περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας καλύπτονται σύμφωνα με τους όρους των συμβολαίων.

Στο ίδιο πλαίσιο, η εταιρεία ενημέρωσε ότι η διενέργεια του τεστ ανίχνευσης του ιού αντιμετωπίζεται ως αναγνωρισμένο έξοδο νοσηλείας και ως τέτοιο καλύπτεται μόνο στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο στο πλαίσιο επιβεβλημένης νοσηλείας με βάση τις υποδείξεις που έχει ανακοινώσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας

Αναλυτικά: Τα συμβόλαια της Eurolife ERB δεν εξαιρούν την πανδημία

Δεν εξαιρεί την πανδημία σε κανένα πρόγραμμα Υγείας ατομικό ή ομαδικό η Interamerican, η οποία ακολουθεί τα πρωτόκολλα που επιβάλλονται από τον ΕΟΔΥ ώστε να διασφαλίσει την προστασία της Δημόσιας Υγείας και των ασφαλισμένων της.

Διαβάστε επίσης: Interamerican: Ένας οδικός χάρτης για την στήριξη των ασφαλισμένων

Οι ενημερώσεις συνεχίζονται…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*