Έρχεται η ΠΝΠ για την επέκταση επιδομάτων ανεργίας που έληξαν

Εντός της ημέρας ή αύριο υπολογίζεται να υπογραφεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την επέκταση για δύο μήνες των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020, στο πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού.

Στην ΠΝΠ θα περιληφθεί διάταξη που θα δίνει τη δυνατότητα έκδοσης ΚΥΑ, των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, για περαιτέρω επέκταση αυτού του χρόνου (δίμηνο) αν αυτό καταστεί αναγκαίο, σύμφωνα με όσα ανέφερε από την πλευρά του νωρίτερα σήμερα ο Υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης.

Το επίδομα των 800 ευρώ

Για τους εργαζόμενους που εργάζονται στις επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους, με βάση διοικητική εντολή, θα δοθεί επίδομα 800 ευρώ, από 15 Μαρτίου έως 30 Απριλίου. Για όλες τις άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές, δίνεται δυνατότητα ευελιξίας, εφόσον όμως διατηρούν τις θέσεις εργασίας, γιατί τα ευεργετικά μέτρα θα συνδεθούν με τη ρήτρα διατήρησης των θέσεων εργασίας, ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*