Ίδρυμα Λάτση: Δωρεά εξοπλισμού για την λειτουργία 2 επιπλέον ΜΕΘ στο «ΣΩΤΗΡΙΑ»

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση προέβη σε δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προς τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Α’ Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» με σκοπό τη λειτουργία 2 επιπλέον κλινών ΜΕΘ σε ειδικό χώρο απομόνωσης.

Η ΜΕΘ/ Α’ Π.Π. Κλινικής του νοσοκομείου «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» αποτελεί μονάδα αναφοράς για τη νοσηλεία βαρέως πασχόντων ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Η δωρεά αφορά στην ενίσχυση της μονάδας με 2 αναπνευστήρες θετικής πίεσης, 2 μόνιτορ συνεχούς παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών, 2 ηλεκτρικές θεραπευτικές κλίνες και 1 φορητό μηχάνημα υπερήχων, αυξάνοντας τη δυναμικότητα της ΜΕΘ σε συνολικά 12 κλίνες. 

Όπως ανέφερε η Υπεύθυνη της ΜΕΘ και Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αντωνία Κουτσούκου: «Στη συγκεκριμένη συγκυρία που οι ανάγκες για κλίνες ΜΕΘ γίνονται επιτακτικές, η ενίσχυση της ΜΕΘ με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αποτελεί σημαντική αρωγή στην προσπάθεια για τη μέγιστη προσφορά προς την κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο, εκφράζουμε τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη όλου του προσωπικού της ΜΕΘ προς το Ίδρυμα Λάτση για την άμεση ανταπόκριση και συμβολή.».

Η εν λόγω δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση εντάσσεται στο πλαίσιο σημειακών παρεμβάσεών του στον τομέα της Υγείας για την αναβάθμιση υποδομών και εξοπλισμού, με γνώμονα την ενίσχυση της ετοιμότητας, πρόληψης και έγκαιρης αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και την κάλυψη άμεσων αναγκών που σχετίζονται με τη διαχείριση επειγόντων περιστατικών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*