Interamerican: Ένας οδικός χάρτης για την στήριξη των ασφαλισμένων

Χρήσιμες απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα γύρω από τον κορωνοϊό (COVID-19) παρέχει η Interamerican. Παρατίθενται όλες οι πληροφορίες που αφορούν τις ασφαλιστικές παροχές από την εταιρεία όπως και άλλες γενικού ενδιαφέροντος από την επίσημη σελίδα του ΕΟΔΥ. Οι πληροφορίες που επιλέχθηκαν είναι αυτές που ανταποκρίνονται καλύτερα στην παρούσα φάση του κύκλου του ιού στη χώρα μας, σημειώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ:  

-Με καλύπτει το συμβόλαιο υγείας μου για νοσηλεία σε περιπτώσεις πανδημίας;

Σε όλα τα συμβόλαια υγείας της INTERAMERICAN, και στα ατομικά και στα ομαδικά, καλύπτεται η νοσηλεία λόγω πανδημίας. Καλύπτεστε στα νοσοκομεία που θα βρείτε να αναγράφονται στους όρους του συμβολαίου σας.

Όμως μέχρι αυτή τη στιγμή, βάση των κατευθυντήριων οδηγιών του ΕΟΔΥ, νοσοκομεία αναφοράς για τους ασθενείς με κορωνοϊό, αποτελούν ΜΟΝΟ συγκεκριμένα, 15, δημόσια. Δείτε τα νοσοκομεία αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό.

-Πώς σας καλύπτει λοιπόν η ιδιωτική ασφάλιση υγείας αν νοσηλευτείτε σε δημόσιο νοσοκομείο;

Με βάση το νοσοκομειακό σας πρόγραμμα, αν προκύψουν έξοδα σε δημόσιο νοσοκομείο, καλύπτεσθε για τα έξοδα. Αν ωστόσο δεν υπάρξουν, που είναι και η πιο συνηθισμένη περίπτωση, λαμβάνετε επίδομα νοσηλείας, εφόσον το προβλέπει το συμβόλαιό σας. Αν έχετε κάποιο πρόγραμμα που παρέχει μόνο επίδομα νοσηλείας και πάλι λαμβάνετε αυτό το επίδομα. Αν είστε κάτοχος και των δυο προγραμμάτων, λαμβάνετε και τα δύο επιδόματα.

-Πρέπει να έχω πάρει παραπεμπτικό από το 1010 για να πάρω τα επιδόματά μου σε περίπτωση νοσηλείας;

Όχι, δεν χρειάζεστε παραπεμπτικό.

-Αν υποπτεύομαι ότι έχω κορωνοϊό, καλώ το 1010; Η INTERAMERICAN κάνει υγειονομική μεταφορά;

Η υγειονομική μεταφορά για ασθενείς με κορωνοϊό, βάσει οδηγιών του ΕΟΔΥ, πρέπει να γίνεται ΜΟΝΟ από τις ειδικά διαμορφωμένες μονάδες του ΕΚΑΒ. Αυτό ισχύει και για τις αεροδιακομιδές.

Στο 1010 όμως είμαστε στη διάθεσή σας. Μπορείτε να καλείτε ανά πάσα στιγμή για συμβουλές και οδηγίες για την υγεία σας. Παράλληλα η σελίδα μας, εδώ, ανανεώνεται συνεχώς με τα δεδομένα που αφορούν την ασφαλιστική σας κάλυψη και τη διαχείριση της υγείας σας.

-Καλύπτομαι για να κάνω τη διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο;

Η διαδικασία για να υποβληθεί κανείς σε τεστ, βάση οδηγιών του ΕΟΔΥ, είναι να καλέσετε στο 1135 ή στο 210-5212054 και να αναφέρετε ταξιδιωτικό ιστορικό ή ιστορικό επαφών και τυχόν ανησυχητική συμπτωματολογία (ρινική καταρροή, ξηρός βήχας, πυρετός, δυσκολία στην αναπνοή, αρθραλγία, μυαλγία, κ.α.).

Από τον ΕΟΔΥ λαμβάνετε τις σχετικές οδηγίες για παραπομπή σε κάποιο από τα 15 Νοσοκομεία αναφοράς (δείτε τα νοσοκομεία αναφοράς εδώ). Σε περίπτωση που εκεί αξιολογηθείτε ως ύποπτο κρούσμα, το δείγμα αποστέλλεται σε ένα από τα εργαστήρια αναφοράς. Με βάση τα παραπάνω, δεν θα παραπεμφθείτε σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο από τον ΕΟΔΥ.

-Οι ιδιόκτητες υποδομές της INTERAMERICAN παρέχουν τη διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό;

Η Αθηναϊκή Mediclinic και τα Πολυϊατρεία Medifirst δεν εκτελούν τη διαγνωστική εξέταση για τον κορωνοϊό και παραπέμπουν στα Νοσοκομεία Αναφοράς, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

-Αν τελικά νοσώ, τι πρέπει να κάνω στη συνέχεια; Πρέπει να νοσηλευτώ; Πού;

Αν διαπιστωθεί ότι τελικά νοσείτε, θα λάβετε συγκεκριμένες κατευθυντήριες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ. Θα σας ενημερώσουν αν χρειάζεστε νοσηλεία ή κατ’ οίκον περιορισμό.

-Μπορώ να νοσηλευτώ λόγω κορωνοϊού σε ιδιωτικό νοσοκομείο;

Προς το παρόν όχι, γιατί ο ΕΟΔΥ έχει ορίσει μόνο τα δημόσια νοσοκομεία, ως σημεία αναφοράς που πρέπει να πηγαίνουν οι ασθενείς.

-Ενδείκνυται ή όχι να πραγματοποιώ προγραμματισμένες νοσηλείες για άσχετα θέματα υγείας από το κορωνοϊό αυτή την περίοδο;

Λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των χειρουργείων, μέχρι νεοτέρας, καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν είναι δυνατόν να αναβληθούν.

Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας.

Ειδικά οι ιδιόκτητες μονάδες υγείας της INTERAMERICAN, Αθηναϊκή Mediclinic και Πολυϊατρεία Medifirst, για τη δική σας προστασία, εφαρμόζει ως προληπτικά μέτρα με άμεση ισχύ τα παρακάτω:

*Αναστέλλονται τα check-up για 1 μήνα

*Περιορίζονται τα τακτικά ραντεβού για την αποφυγή συνωστισμού

*Δεν επιτρέπονται συνοδοί σε εξωτερικούς ασθενείς, παρά μόνο εάν κριθεί απαραίτητο από Νοσηλευτικό ή Ιατρικό προσωπικό

-Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με τον ασφαλιστή μου;
Για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα Γραφεία Πωλήσεων της INTERAMERICAN από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, δεν θα δέχονται επισκέψεις κοινού. Μπορείτε πάντα να καλείτε τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί.
ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ
-Οι δικαιούχοι μου λαμβάνουν αποζημίωση από το ασφαλιστήριο ζωής μου, σε περίπτωση που «φύγω» από κορωνοϊό;
Ναι, οι δικαιούχοι αποζημιώνονται με βάση τους όρους των συμβολαίων τους.
-Εάν προσβληθώ σε χώρα του εξωτερικού και νοσήσω με κορωνοϊό, καλύπτομαι από την ταξιδιωτική ασφάλιση;
Η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν καλύπτει επιδημίες και πανδημίες.
-Πώς μπορώ να επικοινωνήσω με τον ασφαλιστή μου;
Για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα Γραφεία Πωλήσεων της INTERAMERICAN από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, δεν θα δέχονται επισκέψεις κοινού. Μπορείτε πάντα να καλείτε τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*