Προτάσεις-συμβουλές του ΣΠΑΤΕ εν μέσω έξαρσης του COVID-19

Ο «ΣΠΑΤΕ» Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ν. Αττικής με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του ρόλου του, συστήνει στα Μέλη του, και σε όσους συμμετέχουν στα ασφαλιστικά δρώμενα, να διαχειριστούν υπεύθυνα και με πειθαρχία την πρωτοφανή έκτακτη κατάσταση στη χώρα μας συνεπεία του κορωνοϊού Covid-19.

Η αυξανόμενη και ενδεχομένως κλιμακούμενη κατάσταση στην υγεία, μας επιβάλλουν να είμαστε αρωγοί των κεντρικών κατευθυντήριων οδηγιών του Κράτους και σε καμία περίπτωση να μην γίνουμε επιβαρυντικοί παράγοντες, επιφορτίζοντας χωρίς λόγο τις δομές υγείας της χώρας, που θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών.

Στα πλαίσια αυτά προτείνουμε τα εξής:

  • Η ενημέρωση προς τους ασφαλισμένους μας σε ερωτήματα τους!! Όπως: Καλύπτουν τα ασφαλιστήρια την εξέταση κορωνοϊού; Που μπορώ να υποβληθώ στην εξέταση; Με ποια διαδικασία; Οφείλουμε να είναι σαφής σύμφωνα με τους γενικούς και ειδικούς όρους των συμβολαίων τους και λαμβάνοντας υπόψιν τις οδηγίες των Ασφαλιστικών εταιριών που έχουν εκδοθεί ή/και πρόκειται να εκδοθούν.
  • Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος για κορωνοϊό συστήνεται η άμεση επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και όχι επίσκεψη σε χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Χρειάζεται ψυχραιμία από όλους μας, ατομική υπεύθυνη στάση με προτεραιότητα την ασφάλεια της κοινότητας σε συνδυασμό με την ασφαλή εξυπηρέτηση των πελατών μας-καταναλωτών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*