Εθνική Ασφαλιστική, επιγραφή στην είσοδο του κτιρίου

Σιγή ιχθύος από ΕΤΕ για Εθνική Ασφαλιστική

Με μια λιτή ανακοίνωση σχολιάζει η Εθνική Τράπεζα – σε συνέχεια διάφορων δημοσιευμάτων, χωρίς να εισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες – τα τεκταινόμενα αναφορικά με την διαδικασία πώλησης του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σε ανακοίνωση της η τράπεζα σημειώνει: 

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η διαδικασία διάθεσης πλειοψηφικής μετοχικής συμμετοχής της ΕΤΕ στη θυγατρική της ΕΘΝΙΚΗ ΑΕΕΓΑ βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Η ΕΤΕ θα προβαίνει σε περαιτέρω ανακοινώσεις επί του θέματος σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο“.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο το CVC εκδήλωσε επίσημο ενδιαφέρον με ένα αντίτιμο όμως χαμηλότερο των προσδοκιών. Η συγκυρία, για την ώρα, φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολη για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η διαδικασία καθώς η κατάρρευση των δεικτών στις αγορές και οι επιπτώσεις στο οικονομικό κλίμα δυσκολεύουν την επένδυση – ιδιαίτερα σύμφωνα με τους στόχους που έχει θέσει η διοίκηση της ΕΤΕ. Το ίδιο ισχύει και για το λεγόμενο plan Β, της εισόδου στο ΧΑ, καθώς η εικόνα στο ταμπλό,  είναι επίσης ιδιαίτερα δυσμενής.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*