Κορονοϊός: Επί τάπητος επίδομα 718 ευρώ σε εργαζόμενους για επιχειρήσεις που κλείνουν

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τα αρμόδια Υπουργεία και τους κοινωνικούς εταίρους για την στήριξη οικονομίας και κοινωνίας ελέω κορονοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, επί τάπητος τίθεται το ενδεχόμενο ενεργοποίησης διάταξης που προβλέπει την καταβολή εφάπαξ επιδόματος ύψους 718 ευρώ για 45 ημέρες που θα αφορά εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που κλείνουν λόγω ανωτέρας βίας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού. Πρόκειται για παρόμοιο επίδομα που είχε δοθεί μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Μάνδρα.

Αυτό και άλλες προτάσεις βρίσκονται στα χέρια του Υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και θα αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας ενόψει της δεύτερης δέσμης μέτρων που αναμένεται να λάβει και να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Ο κ. Βρούτσης συναντήθηκε χθες σε μια ευρεία σύσκεψη με τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΣΕΤΕ) και τέθηκαν όλα τα τελευταία δεδομένα με σκοπό την έγκαιρη πρόληψη, ενίσχυση κοινωνικών ομάδων – εργαζομένων κλπ.

Σημειώνεται επίσης ότι προωθείται σχέδιο για τρίμηνη παράταση -έως το τέλος Ιουνίου- σε συντάξεις, επιδόματα και ασφαλιστική ικανότητα δικαιούχων με αναπηρία, καθώς ο Ιατρικός Σύλλογος ζητά να μη λειτουργήσουν οι ειδικές επιτροπές αξιολόγησης κατ’ αρχήν για δύο εβδομάδες, με την επισήμανση ότι στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας συνωστίζονται άτομα ευπαθών κατηγοριών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*