Νίκος Παπαθανάσης - Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νικόλαος Μακρόπουλος - Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της “ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική” και Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας & Επενδύσεων του Δήμου Αθηναίων Άδωνις Γεωργιάδης - Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρήστος Μεγάλου - Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζα Πειραιώς Γιώργος Κορμάς Executive General Manager Τράπεζα Πειραιώς

Ο Ν. Μακρόπουλος στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ

Το παρών στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ δίνει και ο κ. Νικόλαος Μακρόπουλος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της “Ευρώπη Ασφαλιστική” και Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα στο κρίσιμο- εν μέσω αναταραχής στις αγορές – «Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ – Όραμα και Ευκαιρίες Επενδύσεων» καθώς ιδιαίτερα έντονο είναι το ενδιαφέρον γερμανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Στο φόρουμ θα συμμετέχουν 555 σύνεδροι, 235 Ελληνες και 320 Γερμανοί, με την εκπροσώπηση 198 γερμανικών και 125 ελληνικών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο του Φόρουμ έχουν προγραμματιστεί 47 Β2Β συναντήσεις Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών – επενδυτών, όπως και 6 G2G συναντήσεις εκπροσώπων της ελληνικής και της γερμανικής κυβέρνησης.

Κεντρικοί ομιλητές του Φόρουμ είναι η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τις εργασίες της εκδήλωσης άνοιξαν από την πλευρά της Γερμανίας, ο Peter Altmaier, Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας και από την Ελλάδα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπούν, οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, κ. Χρίστος Δήμας, και κ. Ιωάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γεράσιμος Θωμάς, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κώστας Φραγκογιάννης, και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, κα Αλεξάνδρα Σδούκου.

Από την πλευρά της γερμανικής κυβέρνησης συμμετέχουν ο Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, κ. Andreas Feicht, η Κοινοβουλευτική Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, κα Elisabeth Winkelmeier-Becker, και ο Επίτροπος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας για την Ψηφιακή Βιομηχανία και τις Νεοσύστατες Επιχειρήσεις, κ. ThomasJarzombek.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*