O ΠΣΑΣ πάει για Έκτακτη Γενική Συνέλευση

της Ελενας Ερμείδου

Με αφετηρία την 1η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης τη 18η Μαίου 2019,Ενωσεις, Φορείς, Σύνδεσμοι ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την αναβάθμιση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και την αξιοποίηση του προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Μεμονωμένες περιπτώσεις ωστόσο δεν συμπορεύονται των προσπαθειών όπως δείχνει να είναι η περίπτωση του ΠΣΑΣ

Όταν η Πρόεδρος του ΠΣΑΣ, ασφαλιστικός σύμβουλος επί 28 συναπτά έτη, στέλνει δημόσια επιστολή διαμαρτυρίας γράφοντας ότι «μετά από ένα δύσκολο Δ.Σ. την Πέμπτη 05/03/20, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω ότι ο Σύνδεσμος είναι παρών και με συγκεκριμένο όραμα, την καταξίωση του επαγγέλματός μας, γιατί την αξίζουμε», διαφαίνεται πως οι συγκρούσεις, κόντρες και διαφωνίες δεν ξεκίνησαν χτες, κρατούν γερά εδώ και καιρό.

Η Θεοδώρα Γουργούλη κάνει σαφέστατα λόγο στην επιστολή της για προσπάθειες που έχουν στόχο να υπονομεύσουν το έργο της, που στόχο έχει την εξυγίανση, αναβάθμιση και ανάπτυξη του ΠΣΑΣ.

Αναφέρει επικαλούμενη την Νομοθεσία: «Εργαζόμαστε για την διασφάλιση των κινδύνων που ελλοχεύουν καθημερινά στις ζωές όλων μας, προσφέροντας στους πελάτες μας τις κατάλληλες λύσεις και εκπαιδεύοντάς τους ώστε να έχουν εναλλακτικές διεξόδους σε κάθε προβληματισμό που έχει να κάνει με το ζωτικό αγαθό της υγείας. Για να επιτελέσουμε το έργο αυτό, χρειαζόμαστε ένα υψηλό επίπεδο επαγγελματικής γνώσης, το οποίο ο Σύνδεσμος οφείλει να υποστηρίζει και να προωθεί, ακριβώς όπως οφείλει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μελών και να τους υποδεικνύει τις υποχρεώσεις που τους αναλογούν από τον Νόμο».  Το έργο αυτό του Συνδέσμου μας δυστυχώς, υπονομεύεται από συγκεκριμένα μέλη του Δ.Σ., που αγνοώντας το Καταστατικό, δημιουργούν κλίμα αδιαφάνειας και αδιαλλαξίας, επιζητούν την ανακατανομή αξιωμάτων ενός Δ.Σ. που δεν έχει λήξει ακόμα η θητεία του».

Υποστηρίζει ότι μέλη του Δ.Σ. μεθοδεύουν την απομάκρυνση της λόγω ενός εξώδικού που απέστειλε στο Δ.Σ. στα τέλη του 2019, προσθέτοντας  ότι απετέλεσε κίνηση στην οποία εξαναγκάστηκε για την προστασία του Συνδέσμου και την εύρυθμη και σύννομη λειτουργία του.

Τονίζει ότι βρέθηκε στην δύσκολη θέση να μην υπογράψει την σύμβαση του Συνδέσμου με την «GRAND RAZZMATAZZ EVENTS ΙΚΕ» για την διοργάνωση του συνεδρίου του MDRT, ενός θεσμού που υπηρετεί εδώ και 14 έτη, που επιβεβαιώνει το κύρος του επαγγέλματός και κάνει τους ανθρώπους του κλάδου καλύτερους, πιο ταπεινούς, πιο άριστους, προσθέτοντας ότι τον θεσμό αυτό οφείλουν πρωτίστως να υπηρετούν τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου, κρινόμενοι γι’ αυτό από την Γενική Συνέλευση, το ανώτατο και κυρίαρχο όργανο του Σωματείου μας.

Κλείνοντας ενημερώνει προς άπαντες ότι σχεδιάζει λίαν συντόμως να εγκαλέσει σύγκληση Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης βάζοντας στην ατζέντα των συζητήσεων όλα τα θέματα προς επίλυση.

«Αν και το Δ.Σ. αποφάσισε στις 28/11/2019 την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης στις 23/1/2020, αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, στο δε τελευταίο Δ.Σ. και παρά την σχετική πρότασή μου, δεν συζητήθηκε καν η σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης.  Τις προσεχείς ημέρες, θα απευθυνθώ στα μέλη του Συνδέσμου με σκοπό την σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, δεχόμενη εκ των προτέρων να συμπεριληφθούν προς συζήτηση σε αυτήν, όλα» τα θέματα που τα μέλη θα προτείνουν, άλλωστε τα θέματα που μας απασχολούν, αφορούν όλα τα μέλη μας, γι’ αυτό και πρέπει να συζητούνται παρουσία όλων.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*