Υψηλός ή όχι ο κίνδυνος του Κορονοϊού. Τα στοιχεία της ΕΕ

Της Ελενας Ερμείδου

Οι περισσότερες περιπτώσεις COVID-19 που αναφέρθηκαν στην ΕΕ / ΕΟΧ και στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτός ορισμένων περιοχών της Ιταλίας έχουν χαρακτήρα επιδημίας. Ωστόσο, για έναν αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων δεν έχει καθοριστεί η αλυσίδα μετάδοσης.

Έκτακτα μέτρα δημόσιας υγείας έχουν τεθεί σε εφαρμογή στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της ΕΕ / ΕΟΧ και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παρά τα μέτρα προστασίας, η μετάδοση του ιού εξαπλώνεται σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με την ΕΕ, τα στοιχεία από τις αναλύσεις των περιπτώσεων μέχρι σήμερα είναι ότι η μόλυνση από το COVID-19 προκαλεί ήπια ασθένεια (δηλαδή μη πνευμονία ή ήπια πνευμονία) σε περίπου 80% των περιπτώσεων και οι περισσότερες περιπτώσεις ανακάμπτουν, το 14% έχει σοβαρότερη νόσο και 6% έχει κρίσιμη ασθένεια. Η μεγάλη πλειοψηφία των πιο σοβαρών ασθενειών και θανάτων έχουν συμβεί μεταξύ των ηλικιωμένων και εκείνων με άλλες χρόνιες υποκείμενες καταστάσεις.

Εκτός από τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία με σημαντικά θανατηφόρα αποτελέσματα σε ομάδες υψηλού κινδύνου, οι εστίες COVID-19 μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες οικονομικές και κοινωνικές διαταραχές.

Στην τοποθέτηση αυτή σύμφωνη είναι και η ΕΑΕΕ η οποία τονίζει ότι οι κύριες ζημιές μπορεί να προέλθουν από τις διακοπές επιχειρηματικών λειτουργιών και ελάχιστα στον κλάδο ασφάλισης μεταφορών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*