Στα 31 ανήλθαν τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα

Στα 31 ανήλθαν πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα! Ενώ μέχρι πριν λίγες ώρες γίνονταν λόγος για 10, η επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ανέβασε τον σχετικό αριθμό.

Τα 21 νέα κρούσματα προέρχονται από την ομάδα των εκδρομέων στους Αγίους Τόπους σύμφωνα με τον επιδημιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε πως ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται πολύ εύκολα για αυτό και τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως αναμένεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν χρειάζεται πανικός, καθώς στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων η νόσος εκδηλώνεται με ήπια συμπτώματα.

Σημείωσε επίσης πως το Ισραήλ δεν ήταν στον ορισμό κρούσματος της Ευρώπης, όταν επέστρεψε στν Ελλάδα στις 27 Φεβρουαρίου το γκρουπ των ταξιδιωτών. Ο εντοπισμός της νόσου στο γκρουπ έγινε χάρη στην επαγρύπνηση της ιατρικής ομάδας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών.

Στην Αμαλιάδα όπως είπε έχουμε μετάδοση στην κοινότητα και μάλιστα από χώρα, που δεν περιμέναμε, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί πανικό. Περισσότερες από 400 επαφές έχουν ήδη ιχνηλατηθεί και εξετάζονται όσοι πληρούν τα κριτήρια. Από τους 24 εργαστηριακούς ελέγχους που ολοκληρώθηκαν οι 21 ήταν θετικοί στον ιό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*