Νέα σελίδα για τις πιστοποιήσεις Πραγματογνωμόνων Ζημιών

Ο Ελληνικός Σύλλογος Πραγματογνωμόνων & Διακανονιστών Ζημιών ανακοινώνει πως την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020 ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις πιστοποίησης των πρώτων επαγγελματιών ασφαλιστικών πραγματογνωμόνων μελών του Συλλόγου στα πλαίσια των οδηγιών της FUEDI (The European Federation of Loss Adjusters Experts) και σύμφωνα με τα υψηλά εκπαιδευτικά πρότυπα που εφαρμόζονται για την επαγγελματική πιστοποίηση των μελών της σε όλη την Ευρώπη.

Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν υπό την Αιγίδα του Πανεπιστημίου Πειραιά, Τμήμα Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης, Εργαστήριο Διαχείρισης Κινδύνων και Ασφαλίσεων http://www.labrmi-unipi.gr/el/normal/home, διευθυντής του οποίου είναι ο γνωστός και στην ασφαλιστική αγορά, καθηγητής κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος.

Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις αποτελούν την πρώτη γενιά επαγγελματιών πραγματογνωμόνων με πιστοποιημένες γνώσεις ασφαλιστικής παιδείας και δεξιότητες χειρισμού σοβαρών και πολυσύνθετων υποθέσεων ζημιών όλων των ασφαλιστικών κλάδων πλην τροχαίων ατυχημάτων.

Ο κ. Τατάρογλου, Αντιπρόεδρος ΔΣ του Συλλόγου δήλωσε ευτυχής που η παρακαταθήκη που άφησαν οι προηγούμενες γενιές, βρήκε πρόσφορο έδαφος και πλέον το επάγγελμα του πραγματογνώμονα αναβαθμίζεται και βρίσκει την θέση που του αρμόζει.

Ο κ. Μασέλης, Έφορος ΔΣ του Συλλόγου, τόνισε ότι η Πιστοποίηση είναι διεθνώς αναγκαία και απαραίτητη για κάθε επαγγελματική δραστηριότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ελληνικός Σύλλογος Πραγματογνωμόνων & Διακανονιστών ζημιών είναι πλήρες και ισότιμο μέλος της FUEDI της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εθνικών Συλλόγων Πραγματογνωμόνων. Οι πιστοποιημένοι πραγματογνώμονες  το Ελληνικού Συλλόγου αναγνωρίζονται ως ισότιμοι επαγγελματίες με τους συναδέλφους από το εξωτερικό.

Ήδη προγραμματίζεται η νέα σειρά εξετάσεων καθώς νέα μέλη εγγράφονται στον Σύλλογο και η απονομή των πιστοποιήσεων θα γίνει το προσοχές διάστημα σε ειδική τελετή.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*