Insurancemarket.gr: Τι αναφέρει το report για την ασφάλιση αυτοκινήτου/μηχανής 2019

Η insurancemarket.gr, εταιρεία παροχής ψηφιακών Υπηρεσιών και ημεγαλύτερη ιστοσελίδα σύγκρισης και αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα, κατάρτισε για δεύτερη χρονιά ένα αναλυτικό report για την ασφάλιση αυτοκινήτου και μηχανής  στην Ελλάδα την χρονιά που πέρασε.

Τοi nsurancemarket.gr report είναι  βασισμένο σε τιμολογήσεις 1.000.000 οδηγών που έχουν πάρει προσφορά ασφάλισης το 2019μέσα από την πλατφόρμα του insurancemarket.gr αλλά και σε 350.000 συμβόλαια που εκδόθηκαν από αυτή την χρονιά που μας πέρασε.

Το insurancemarket.gr report περιλαμβάνει πολλά χρήσιμα αλλά και «διασκεδαστικά» στατιστικά όπως το μέσο ασφάλιστρο ανά περιφέρεια, το αγαπημένο χρώμα αυτοκινήτου, τις διαφορές στην ασφάλιση ανδρών & γυναικών, τις πιο δημοφιλείς καλύψεις, τα δημοφιλέστερα μοντέλα και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με το report, το μέσο ετήσιο ασφάλιστρο

-αυτοκινήτου κυμάνθηκε στα 175,91€
-μηχανής  ανήλθε σε 101,78€
Τα ασφάλιστρα από το 2016 μέχρι το 2018 είχαν πτωτική τάση λόγω έντονου
ανταγωνισμού μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών στην ασφάλιση των ανασφάλιστων έως οχημάτων ενώ τον τελευταίο χρόνο έχουν παραμείνει
αρκετά σταθερά. Μία μικρή άνοδος του μέσου ετήσιου ασφαλίστρου οφείλεται κατά κύριο λόγο στην μείωση των εκπτώσεων ετήσιας διάρκειας.
Τα κόστη ασφαλίστρων διαφέρουν ανα Περιφέρεια και κυμάνθηκαν ως εξής:
• Οι οδηγοί που κατοικούν στην Αττική πληρώνουν ακριβότερα ασφάλιστρα από αυτούς των μικρότερων αστικών κέντρων λόγω της μεγαλύτερης πιθανότητας να εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα
• Το ακριβότερο μέσο ασφάλιστρο του 2019 ανήκει στην περιφέρεια
Αττικής με 202,50€ ετησίως ενώ το χαμηλότερο στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με 137,03€ ετησίως.
Ποιο είναι το πιο… popular πακέτο ασφάλισης;

Κατέβασε το insurancemarket.gr report εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*