Τα υψηλότερα λειτουργικά κέρδη στην ιστορία της «έγραψε» το 2019 η Allianz!

Διαμορφώθηκαν στα 11,9 δις. ευρώ, αυξημένα για πέμπτο συνεχόμενο έτος- Στα 12  δις. ευρώ θέτει τον πήχη για το 2020

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της –από πλευράς λειτουργικών κερδών- πέτυχε η Allianz το 2019, αφού το «κοντέρ»  έγραψε 11,9 δις. ευρώ, εντός των στόχων που είχαν τεθεί για την χρήση του περασμένου οικονομικού έτους. Η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης κατόρθωσε να αυξήσει τα κέρδη της για πέμπτο συνεχόμενο έτος, να αυξήσει κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες τον δείκτη φερεγγυότητας κατά Solvency II (στο 212% από 202% στο τέλος του γ’ τριμήνου 2019 και να αυξήσει την απόδοση ιδίων κεφαλαίων στο 13,6%.

«Το 2019 ήταν ένα ακόμα επιτυχημένο έτος με αποτελέσματα-ρεκόρ για τον όμιλο Allianz. Αυτό αποτυπώνει την εμπιστοσύνη των πελατών και των μετόχων, αλλά και τη σκληρή δουλειά των εξαιρετικών εργαζομένων μας. Η Allianz συνέχισε να κάνει μεγάλα στρατηγικά βήματα, όπως τις εξαγορές σε Μ. Βρετανία και Βραζιλία και την λήψη άδειας για την ίδρυση της πρώτης ασφαλιστικής holding υπό ξένη ιδιοκτησία στην Κίνα. Προσφέρουμε επίσης και στην κοινωνία: Ως ιδρυτικά μέλη της νεοσυσταθείσας Asset Owner Alliance –που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ- έχουμε δεσμευθεί να προσαρμόσουμε τα επενδυτικά μας χαρτοφυλάκια στον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Allianz Oliver Bate.

Ο κύκλος εργασιών της Allianz αυξήθηκε κατά 7,6% στα 142,4 δις. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη –όπως προαναφέρθηκε- ανήλθαν στα 11,9 δις ευρώ, αυξημένα κατά 3% σε ετήσια βάση. Κινητήρια δύναμη της ισχυρής κερδοφορίας ήταν ο κλάδος υγείας-ζωής (με ετήσια αύξηση κερδών 13,4%),  ο βραχίονας διαχείρισης ενεργητικού (όπου το συνολικό  υπό διαχείριση ενεργητικό ανήλθε στο ύψος-ρεκόρ των 2,26 τρις.ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη στα 2,7 δις, ευρώ, αυξημένα κατά 6,9%)   καθώς και η εγγραφή εφάπαξ κερδών από τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ.  Στον αντίποδα, στον κλάδο περιουσίας-ατυχημάτων κατεγράφη μείωση λειτουργικών κερδών κατά 11,9%, στα 5 δις. ευρώ.

Όπως υπογράμμισε η διοίκηση, η Allianz είναι σε τροχιά επίτευξης των στόχων της Renewal Agenda 2.0 και ο πήχης της κερδοφορίας για την τρέχουσα χρήση τίθεται στα 12 δις.ευρώ –συν –πλην 500 εκατ. ευρώ-, εκτός απρόοπτων γεγονότων, κρίσεων ή μεγάλων φυσικών καταστροφών. Σύμφωνα με τον Γενικό Οικονομικό Διευθυντή του γερμανικού ασφαλιστικού κολοσσού Giulio Terzariol, “Η ενεργητική διαχείριση των κινδύνων οδήγησε σε 212% δείκτη φερεγγυότητας κατά Solvency II, κάτι που καταδεικνύει την αντοχή του ομίλου στο σημερινό περιβάλλον αρνητικών επιτοκίων και την ικανότητά του να παρέχει πρόσβαση σε υπήνεμα λιμάνια στους πελάτες και τους μετόχους της».

Σημειώνεται τέλος ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Allianz θα προτείνει προς τη Γενική Συνέλευση τη διανομή μερίσματος 9,60 ευρώ/μετοχή, αυξημένο –επί έβδομο συνεχόμενο έτος- κατά 6,7%. Ανακοινώθηκε επίσης και νέο πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών έως 1,5 δις. ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://www.allianz.com/en/press/news/financials/business_results/200221_Allianz-4Q-FY2019-earnings-release.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*