Οι στόχοι του ΣΠΑΤΕ για το 2020

Της Ελενας Ερμείδου

Το μέλλον του επαναπροσδιορίζει ο Σύλλογος Ασφαλιστικών Πρακτόρων Νομού Αττικής (ΣΠΑΤΕ), θέτοντας ως Σύλλογος δύο κύριους στόχους για το 2020: την χρήση ηλεκτρονικών εργαλείων, εκσυγχρονίζοντας και αναβαθμίζοντας τον τρόπο επικοινωνίας των μελών του, την ενδυνάμωση των σχέσεων του και την κάλυψη των αναγκών των μελών του.

Ο ΣΠΑΤΕ έχει ήδη ξεκινήσει την λειτουργία της ηλεκτρονικής του σελίδας στο διαδίκτυο, κα προχωρά στην δημιουργία σελίδας στο Facebook. Παράλληλα ανοίγει με στόχο την αμεσότητα δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των μελών του με το messenger.

Σε επίπεδο ενίσχυσης των θέσεων των μελών του στην αγορά, έχει συντάξει ένα ερωτηματολόγιο, στοχεύοντας μέσα από τις απαντήσεις των μελών να εντοπίσει προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Δίνει βαρύτητα στο θέμα της εκπαίδευσης η οποία κατά την άποψη του θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να σχεδιαστεί έτσι ώστε να διευκολύνει την πορεία των μελών του στην αγορά και να λύνει τα προβλήματα.

Για την διευκόλυνση των διαδικασιών σημαντική δουλειά έχει κάνει μέχρι στιγμής και συνεχίζει να κάνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών μέσω του σχεδιασμού της ηλεκτρονικής του ιστοσελίδας ενώ σε ό,τι αφορά τις επαναπιστοποιήσεις –υπόλοιπο ωρών και τα χρονικά περιθώρια που έληξαν πρόσφατα το ΕΕΑ έχει επιχειρεί με παρέμβαση του στο υπουργείο Οικονομικών να πάρει παράταση, καθώς ο νόμος δίνει ένα περιθώριο τριών μηνών ωστόσο για να γίνει αυτό απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.

To Επαγγελματικό Επιμελητήριο συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια, εν όψει και του 1ου Συνεδρίου Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*