Στη Sunlight ετοιμάζονται για …λαμπρά εγκαίνια

Μαθαίνουμε πως με μεγάλη επισημότητα και ανυπομονησία ετοιμάζονται στον όμιλο Olympia για τα λαμπρά εγκαίνια, παρουσία υψηλών προσκεκλημένων, του νέου εργοστασίου της SUNLIGHT, στο Νέο Όλβιο Ξάνθης, ύστερα από τις σημαντικές καταστροφές στις κτιριακές εγκαταστάσεις, που είχε εκδηλωθεί το 2018, καίγοντας ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά.

θυμίζουμε ότι τον περασμένο Οκτώβρη η εταιρεία δημιούργησε 200 νέες θέσεις εργασίας μετά την ολική επαναφορά του εργοστασίου της στο Ν. Όλβιο Ξάνθης και την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητάς του κατά 25%, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες παραγωγής. Συγκεκριμένα, η SUNLIGHT αύξησε τους απασχολούμενους στην παραγωγική μονάδα της Ξάνθης κατά 29% (190 νέες θέσεις εργασίας) και στη μονάδα ανακύκλωσης συσσωρευτών στην Κομοτηνή κατά 7% (5 νέες θέσεις εργασίας), ενώ νέες προσλήψεις έγιναν και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, με το συνολικό ανθρώπινο δυναμικό της να ξεπερνά πλέον τους 1.020 εργαζομένους, συνολικά. Στόχος της εταιρείας είναι η αύξηση της δυνατότητας παραγωγής στο επίπεδο των 2,8 εκατ. στοιχείων συσσωρευτών προκειμένου να ανταποκριθεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα στην αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα της, από υφιστάμενους αλλά και νέους πελάτες της, σε όλον τον κόσμο.

Το μεγαλύτερο ποσό ασφαλιστικής αποζημίωσης που καταβλήθηκε στην Ελλάδα ποτέ

Θυμίζουμε ότι το συνασφαλιστικό σχήμα που είχε αναλάβει την ασφαλιστική κάλυψη έναντι της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο εργοστάσιο της SUNLIGHT,  στο Νέο Όλβιο Ξάνθης το Μάιο του 2018, είχε αποφασίσει την καταβολή συνολικού καθαρού ποσού 66 εκατ. ευρώ για τις υλικές και αποθετικές ζημίες που προκάλεσε η εν λόγω πυρκαγιά.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΛΗΘΕΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Η Συστήματα SUNLIGHT είχε εκφράζει τις  ευχαριστίες της σε όλα τα μέλη του συνασφαλιστικού σχήματος και συγκεκριμένα στη leader εταιρία ERGO Ασφαλιστική Α.Ε. (ποσοστό συμμετοχής: 25%), η οποία διηύθυνε την όλη διαχείριση της ζημιάς καθώς και στις υπόλοιπες εταιρίες του συνασφαλιστικού σχήματος ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική (20%), INTERAMERICAN (19%), GENERALI HELLAS AAE (15%), EUROLIFE ERB ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (9%), INTERASCO ΑΕΓΑ (4%), OΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (4%) και ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ (4%), καθώς και στον μεσίτη ασφαλίσεων Aon – σύμβουλο, για την άψογη συνεργασία, την αμέριστη συμπαράσταση και την ουσιαστική στήριξη που παρείχαν στην εταιρία σε μία αρκετά δύσκολη συγκυρία.

Το πέρασμα στις ΗΠΑ

Ένα πολύ μεγάλο βήμα για την περαιτέρω επέκτασή της στις διεθνείς αγορές είχε ανακοινώσει επίσης η εταιρεία με τη δημιουργία της θυγατρικής SUNLIGHT BATTERIES USA Inc., επισημοποιώντας την είσοδό της στην στρατηγικής σημασίας αγορά της Αμερικής, στην Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας.

Η ίδρυση της νέας θυγατρικής της SUNLIGHT θα συνοδευτεί και με την έναρξη λειτουργίας της μεγαλύτερης μονάδας συναρμολόγησης της εταιρίας σε διεθνές επίπεδο για βιομηχανικές μπαταρίες μολύβδου και λιθίου, με την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας να τοποθετείται στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Η εδραιωμένη ισχυρή θέση της SUNLIGHT στην Ευρωπαϊκή αγορά της έδωσε τη δύναμη να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα, με την επέκτασή της στην Αμερική μέσω της ίδρυσης της SUNLIGHT BATTERIES USA Inc.

Ήδη, τα τελευταία 6 χρόνια η SUNLIGHT διαγράφει μία αρκετά δυναμική πορεία στην αγορά της Αμερικής, παρέχοντας όλη τη γκάμα των βιομηχανικών μπαταριών και φορτιστών της για Ηλεκτρικά Οχήματα Βιομηχανικής Χρήσης (eIVs), σε σημαντικούς διεθνείς συνεργάτες του κλάδου της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*