Γ. Τοζακίδης: Νέες δράσεις σχεδιάζει ο ΠΣΣΑΣ

Της Ελενας Ερμείδου

Εκπαιδευτικές δράσεις για την βελτίωση της ποιότητας του επαγγέλματος των μελών του ΠΣΣΑΣ, ευρύτερα και του κλάδου σχεδιάζει ο Γιάννης Τοζακίδης Πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ.

Μεταξύ αυτών νέες συνεργασίες εκπαιδευτικού περιεχομένου με το ΕΙΑΣ, αλλά και την προετοιμασία της επιχειρηματικής αποστολής στο συνέδριο της GAMMA 21-25 Μαρτίου 2020 στις ΗΠΑ ενώ έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες που θα πραγματοποιήσει ο ΠΣΣΑΣ με την GAMMA HELLAS στις 12 Ιουνίου δηλώνει στο IW.gr ο Γιάννης Τοζακίδης.

Μιλώντας για τις προκλήσεις του επαγγέλματος ο Γιάννης Τοζακίδης διευκρινίζει οι κύκλοι εκπαίδευσης απευθύνονται στα κλειστά και στα ελεύθερα δίκτυα και έχουν ένα στόχο την ενίσχυση του επαγγέλματος στις μεταβαλλόμενες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Συμπληρώνει ότι «η ανάπτυξη της αγοράς θα προέλθει από τους Managers οι οποίοι μπορεί να είναι και επιχειρηματίες. Οι Managers καλούνται να εκσυγχρονιστούν και να λειτουργήσουν σε ένα πιο οργανωμένο και απαιτητικό περιβάλλον».

Μία δεύτερη προϋπόθεση σύμφωνα με τον Γ. Τοζακίδη είναι η παροχή κινήτρων και προς τους πολίτες και στον κλάδο. Ο ίδιος έκανε αναφορά στον φόρο επί των ασφαλίστρων που είναι 15%. Προϋπόθεση ανάπτυξης του κλάδου είναι η θεσμοθέτηση των τριών πυλώνων στο ασφαλιστικό και οι συμπράξεις μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στις καταστροφές.

Κατά το προσεχές δίμηνο θα ανακοινωθούν νέα σεμινάρια από το ΕΙΑΣ πανεπιστημιακού επιπέδου, παρέχοντας μεταξύ άλλων την δυνατότητα στους συμμετέχοντες των προγραμμάτων να δώσουν εξετάσεις και να λάβουν πιστοποιητικό σπουδών από τον EFICERT. Επίσης ο ΠΣΣΑΣ σχεδιάζει σεμινάρια διαδραστικού περιεχομένου.

Κλείνοντας την συνέντευξη του στο IW.gr και μιλώντας ο Γ. Τοζακίδης για το επίμαχο θέμα της ανάπτυξης εξηγεί ότι «χρειάζεται ομοψυχία από τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια της χώρας, και από τους Φορείς. Αποφάσεις για την διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται σε βάθος χρόνου και όχι αυτοπροβολή».

Την επιτυχία του ο ΠΣΣΑΣ την συνδέει στο γεγονός ότι υπάρχει ομοφωνία μεταξύ όλων των μελών του Συνδέσμου και ότι όλη ομάδα είναι ενωμένη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*