Αλ. Σαρρηγεωργίου: Ανεπαρκείς οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό

της Ελενας Ερμείδου

«Χρήσιμος ο πρώτος πυλώνας, αλλά δεν επαρκεί» τόνισε Πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην Eurolife ERB αναφερόμενος νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στην εκδήλωση για τις βραβεύσεις που πραγματοποίησε η Χριστίνα Φυτέα, Εμπορική Δ/νση ΠΑΡΟΝ Ε.Π.Ε, Πρόεδρος Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας ΕΕΑ Γ.Γ Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε ΠΑΡΟΝ Ε.Π.Ε

Ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου συμπλήρωσε πως για να αυξήσει τα μερίδια της η αγορά απαιτούνται οικονομίες κλίμακας, επαγγελματισμός και ποιότητα, υποδομές, εφιστώντας την προσοχή του κλάδου στις τροποποιήσεις του Solvency II που θα γίνουν μέσα στο 2020 και στην IDD.

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία τόνισε ότι η εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας και των επενδυτών προς την Ελλάδα αποκαθίστανται ενώ έδωσε έμφαση στα ελληνικά ομόλογα και την έξοδο της Ελλάδας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές.

Μιλώντας για την επάνοδο της χώρας στην πραγματικότητα υπογράμμισε πως «η τσέπη των πολιτών» δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι η Ελλάδα εξήλθε της δεκαετούς οικονομικής κρίσης. Εδωσε έμφαση στις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού οι οποίες εστιάζουν μόνο στο πρώτο πυλώνα ασφάλισης και κάλεσε την κυβέρνηση να υλοποιήσει όλο το φάσμα των μεταρρυθμίσεων στο ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό εισάγοντας στο σύστημα τον δεύτερο και τον τρίτο πυλώνα ασφάλισης.

Ο Αλ. Σαρρηγεωργίου αναφέρθηκε πολύ σύντομα στην συνάντηση που είχε η ΕΑΕΕ και οι επικεφαλής των ασφαλιστικών μελών της ΕΑΕΕμε τον Πρόεδρο της EIOPA Gabriel Bernardino, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020 για μία συνάντηση με τους επικεφαλής των εταιριών – μελών της για θέματα εποπτείας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*