Δρ. Χ. Νούνης: Κομβική η συγκυρία για την ανάπτυξη των Επαγγελματικών Ταμείων

Μετά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης από τον Γενικό Διευθυντή της Ethos Media, Κωνσταντίνο Ουζούνη, στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) & Πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπουργείου Οικονομικών (ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ), Δρ. Χρήστος Νούνης.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, ο Δρ. Χ. Νούνης επεσήμανε ότι η “συγκυρία φαντάζει πρόσφορη για την ανάπτυξη των Επαγγελματικών Ταμείων και με την κατάλληλη ενημέρωση και κινητροδότηση θα μπορέσει να υπάρξει ανάπτυξη του θεσμού προς όφελος εργοδοτών, εργαζομένων, κοινωνίας και οικονομίας”. 

Μιλώντας στο 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin20), που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) σε συνεργασία με την Ethos Media, το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal Insuranceworld.gr, ο κ. Νούνης ανέλυσε τα επιτεύγματα της ΕΛΕΤΕΑ τους τελευταίους 20 μήνες, τους σκοπούς και τα σχέδια της Ένωσης. Όπως ανέφερε, μόλις λίγες μέρες πριν η ΕΛΕΤΕΑ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι:

5 νέα Ταμεία δημιουργήθηκαν πέρυσι και προβλέπεται η δημιουργία 5 νέων ταμείων εντός του 2020. Το ενεργητικό των υφιστάμενων ταμείων στις 31/12 έφθανε το 1,6 δισ. ευρώ. Σήμερα το 4,1% από το σύνολο των εργαζομένων είναι ασφαλισμένοι σε ΤΕΑ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Νούνης, ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις ενδιαφέρονται πλέον έντονα, σημαδοτώντας μια νέα φάση του θεσμού. Τέλος σημείωσε ότι το τελικό αποτέλεσμα του σημερινού συνεδρίου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς επισφραγίστηκε με την παρουσία πολλών και διακεκριμένων ομιλητών με εξειδίκευση στα ζητήματα που αφορούν την αγορά.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*