Δείτε LIVE το 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης

H Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) σε συνεργασία με την Ethos Media, το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal Insuranceworld.gr διοργανώνουν το 1o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin20), στo Athenaeum InterContinental.

 

Δείτε ΕΔΩ ζωντανά το συνέδριο…

 

 

Πλήθος παραγόντων, υψηλόβαθμων αξιωματούχων, Ελλήνων και ξένων και θεσμικών φορέων θα συμμετέχουν στο 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης, με κορυφαία παρουσία αυτή του Προέδρου της EIOPA, κ. Gabriel Bernardino, ως κεντρικού ομιλητή.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, μεταξύ πολλών άλλων επίσης σημαντικών ομιλητών, η τοποθέτηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γιάννη Βρούτση στο 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Εν μέσω σημαντικών τομών και νέων δεδομένων που φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κρίσιμο ζήτημα αποτελεί το μέλλον των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης και η πορεία του 2ου πυλώνα για το σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας.

Το παρόν στο Συνέδριο θα δώσουν, επίσης, άνθρωποι της αγοράς, εκπρόσωποι εργαζομένων/εργοδοτών, asset managers, αναλογιστές, ορκωτοί λογιστές, εσωτερικοί ελεγκτές και λοιποί εμπειρογνώμονες με στόχο μια ολιστική προσέγγιση της δράσης και του τρόπου λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Οι θεματικοί άξονες του Συνεδρίου περιλαμβάνουν τις εξής ενότητες:

  • Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης: Σύμπραξη Κοινωνικών Εταίρων
  • Σύσταση, Οργάνωση, Εποπτεία & Διαχείριση Λειτουργίας ΤΕΑ
  • Εποπτεία, Διαχείριση & Αποδόσεις Επαγγελματικών Ταμείων

Δείτε ΕΔΩ το Πρόγραμμα του Συνεδρίου 

Τα θεματικά πάνελ του συνεδρίου

PANEL I: «Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης: Σύμπραξη Κοινωνικών Εταίρων»

Επί τάπητος η «χρυσή τομή» ανάμεσα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους με φόντο την απαραίτητη δημιουργία κουλτούρας για την ανάπτυξη του Θεσμού στην Ελλάδα. Εκπρόσωποι Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) στην Ελλάδα περιγράφουν τις συνθήκες και τα επιτεύγματα ως τώρα. Εκπρόσωποι Εργαζομένων αναλύουν τις ανάγκες, από την δικιά τους σκοπιά, στο υπό διαμόρφωση νέο αυτό πλαίσιο.

PANEL II: «Σύσταση, Οργάνωση, Εποπτεία & Διαχείριση Λειτουργίας ΤΕΑ»

Στο επίκεντρο οι κατευθυντήριες γραμμές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που είναι αναγκαία για την διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου γύρω από τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης. Νομικοί, ελεγκτές και λοιποί εμπειρογνώμονες καταθέτουν τις γνώσεις τους για τα βήματα που απαιτούνται: από την σύσταση μέχρι την ορθή λειτουργία των ΤΕΑ.

PANEL IIΙ: «Εποπτεία, Διαχείριση & Αποδόσεις Επαγγελματικών Ταμείων»

Πως μπορούν τα Επαγγελματικά Ταμεία να αποτελέσουν ένα πραγματικό αναπτυξιακό εργαλείο; Διαχειριστές επενδύσεων και ειδικοί αναλύουν τα οφέλη και τις αποδόσεις που προσφέρουν τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης. Ποια η πορεία των ΤΕΑ στην Ελλάδα σε αυτό τον τομέα και τι μας δείχνει η διεθνής εμπειρία.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*