Η ασφάλιση κατοικίας φροντίζει το προσωπικό σας «καταφύγιο»

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η απόκτηση κατοικίας αποτελεί βασικό μέλημα για κάθε οικογένεια, η έλλειψη ασφάλισης φαντάζει –τουλάχιστον– σχήμα οξύμωρο.

Πράγματι, γενιές και γενιές γαλουχήθηκαν με την ευχή «να έχεις ένα κεραμίδι στο κεφάλι σου», ωστόσο η συντήρηση και η προνοητικότητα για τη μετέπειτα προστασία του ακινήτου πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

Η ασφάλιση κατοικίας έρχεται να προστατέψει τα όνειρα, τις χαρές, τις μνήμες και τόσα άλλα που αντικατοπτρίζει το σπίτι μας. Ωστόσο, χαμηλό παραμένει το ποσοστό των ασφαλισμένων κατοικιών σε σχέση με τον συνολικό αριθμό τους στη χώρα, παρά τους μεγάλους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Τα τελευταία χρόνια, η χώρα αντιμετωπίζει μεγάλες φυσικές καταστροφές: Σεισμοί, πυρκαγιές και πλημμύρες καταστρέφουν περιουσίες και αναδεικνύουν, για μία ακόμη φορά, το ζήτημα των ανασφάλιστων κατοικιών.

Η Πολιτεία παραμένει ανήμπορη να αποκαταστήσει τους πολίτες πλήρως και έγκαιρα από τέτοιες καταστροφές.

Ένα επίδομα αποτελεί μια απλή «ανακούφιση», δεν εγγυάται όμως ότι θα χτίσει ξανά κανείς το σπίτι και τα όνειρά του, που γκρεμίστηκαν.

Παράλληλα, η κατοικία μας απειλείται και από διάφορους καθημερινούς κινδύνους. Κλοπές, ζημιές από διαρροές και άλλες φθορές, σε συνδυασμό με άλλα, ανθρωπογενή αίτια, έρχονται να διαταράξουν την προσωπική μας ηρεμία και την ασφάλεια του σπιτιού μας.

Είναι αδιανόητο ένας πολίτης να αφήνει την κατοικία του απροστάτευτη γιατί δεν είναι ενημερωμένος για το πραγματικά χαμηλό κόστος ασφάλισής της. Πόσο μάλλον όταν θα κληθεί να αντιμετωπίσει μια πραγματική καταστροφή, στην πρώτη περίπτωση, ή μια σημαντική οικονομική απώλεια, πολλαπλάσια φυσικά από ό,τι θα κόστιζε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Δυσάρεστα γεγονότα συμβαίνουν σε όλους, όμως, όπως είθισται, πιστεύουμε πως δεν θα συμβούν σε εμάς. Γιατί να
μείνουμε απροστάτευτοι;

Η Ευρωπαϊκή Πίστη αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα και την ανάγκη προστασίας και ασφάλειας του σπιτιού σας, παρέχοντας ολοκληρωμένα προγράμματα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Ρωτήστε σήμερα τον Ασφαλιστικό σας Πράκτορα και διασφαλίστε το προσωπικό σας «καταφύγιο»!

*από το περιοδικό ViSION το οποίο επιμελείται η Ethos Media

Διαβάστε την online ψηφιακή έκδοση του ViSION για την Ασφάλιση Κατοικίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*