Ο Νόμος Κατρούγκαλου, οι συντάξεις των Βορειοηπειρωτών και ο Χ. Μάστορας

Μια ανάρτηση για το καθεστώς των συντάξεων στους ομογενείς της Βορείου Ηπείρου, στην Αλβανία, έκανε ο Χρήστος Μάστορας.

Ο τραγουδιστής που έχει βρει βήμα από τα social media και στο παρελθόν για θέματα που αφορούν την κοινότητα των Ελλήνων στην Αλβανία, από όπου και κατάγεται, αναφέρεται στον νόμο Κατρούγκαλου, που όπως ο ίδιος αναφέρει, δίνει μικρότερες συντάξεις σε Βορειοηπειρώτες σε σύγκριση με Έλληνες πολίτες που ζουν στην Ελλάδα.

«Η λέξη Βορειοηπειρώτης δεν είναι συνώνυμη με τη λέξη Νοτιοαλβανός. Μιλάμε για τους Ελληνες που έχουν τη γλώσσα τους ελληνική και την κουλτούρα τους Ηπειρώτικη. Όχι ότι είναι κάτι το σπουδαίο ή το ιδιαίτερο να γεννιέσαι Έλληνας ή Αλβανός. Αυτό δεν το επιλέγεις εσύ» γράφει ο Χρήστος Μάστορας.

«Μου στέλνει σήμερα ο πατέρας μου ένα γεγονός που τα media έκαναν αβαβά, λέγοντας μου τη φράση “τελικά δεν μας θεωρούν Έλληνες γιε μου”. Πρόκειται για κάτι που ο Πρωθυπουργός που τόσοι Βορειοηπειρώτες στηρίξαμε, επέλεξε να μην τηρήσει» σημείωσε στη συνέχεια, περιγράφοντας πως ένας Έλληνας από τα χωριά της Βορείου Ηπείρου με τα ίδια ένσημα με έναν Έλληνα από την ελληνική επικράτεια λαμβάνει μικρότερη σύνταξη, με βάση τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου.

«Κι όμως εν έτει 2020 αντιμετωπιζόμαστε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας! ΞΑΝΑΛΕΩ δεν είναι πιο σπουδαίο να είσαι από κάπου και δεν επιλέξαμε να είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ αλλά τι να κάνουμε;» γράφει μεταξύ άλλων ο Χρήστος Μάστορας που καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κοιτάξει το ζήτημα αυτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*