Επενδυτικές αποδόσεις – ρεκόρ στο ΤΕΑ ΕΑΠΑΕ

Ικανοποίηση προκαλούν τα στοιχεία για την πορεία του ΤΕΑ ΕΑΠΑΕ το 2019 καθώς καταγράφονται αποδόσεις – ρεκόρ όσον αφορά τις επενδύσεις του ταμείου.

Ακολουθώντας το ιδιαίτερα επιτυχημένο ιστορικό επενδυτικών αποδόσεων που έχει πετύχει από το 2013 και μετά, για το 2019 πέτυχε επενδυτική απόδοση – ρεκόρ στο μέχρι σήμερα ιστορικό του, ίση με 13%.

Σημειώνεται ότι η ως άνω υψηλή επενδυτική απόδοση επιτεύχθηκε, παράλληλα με την πιστή τήρηση των αυστηρών προδιαγραφών και ορίων διαχείρισης χρηματοοικονομικών κινδύνων, που έχει θέσει το Ταμείο, για την διαχείριση του επενδυτικού του χαρτοφυλακίου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. το ενεργητικό του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης – Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ως τα τέλη του 2019) διαμορφώθηκε σε 700 εκατ. ευρώ.

*Υπενθυμίζεται πως σε λίγες μέρες έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης

Εκτός από την παρουσία του ίδιου του Υπουργού Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση, κεντρικός Ομιλητής στο Συνέδριο θα είναι ο κ. Gabriel Bernardino, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA).

Ειδικότερα, πλήθος παραγόντων, υψηλόβαθμων αξιωματούχων, Ελλήνων και ξένων, αλλά και θεσμικών φορέων αναμένεται να συμμετέχουν. Το παρόν στο Συνέδριο θα δώσουν, επίσης, άνθρωποι της αγοράς, εκπρόσωποι εργαζομένων/εργοδοτών, asset managers, αναλογιστές, ορκωτοί λογιστές, εσωτερικοί ελεγκτές και λοιποί εμπειρογνώμονες με στόχο μια ολιστική προσέγγιση της δράσης και του τρόπου λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Διαβάστε αναλυτικά: Με κορυφαίους ομιλητές το πολυαναμενόμενο 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*