Ο Γ.Γ. του AEIP, Bruno Gabellieri στο 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα

Άλλη μια συμμετοχή υψηλού επιπέδου στο 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) σε συνεργασία με την Ethos Media, το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό Insurance World και το portal Insuranceworld.gr διοργανώνουν το 1o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης (#ocin20), το οποίο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 στo Athenaeum InterContinental.

Ο Bruno Gabellieri είναι Γενικός Γραμματέας του AEIP (Secretary General, European Association of Paritarian Institutions) από την ίδρυσή του το 1996. Ξεκίνησε την καριέρα του ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νίκαιας (Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Διεθνών Σπουδών). Για την περίοδο 2013 – 2018 ήταν Διευθυντής Εξωτερικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ομίλου Humanis μετά από διάφορες θέσεις στην ομάδα APRI και APRIONIS.

Ο Μπρούνο είναι κάτοχος Διδακτορικού Νόμου από το Πανεπιστήμιο της Νίκαιας της Γαλλίας. Είναι λέκτορας μεταπτυχιακών φοιτητών του κοινωνικού δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ και διδάσκει μεταπτυχιακούς φοιτητές στο ασφαλιστικό ίδρυμα του Πανεπιστημίου Paris Panthéon Sorbonne (1988-2010). Δραστηριοποιείται σε διάφορες λειτουργίες σε γαλλικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ήταν ο γραμματέας της ομάδας εργασίας για την Ευρώπη του CTIP (Τεχνικό κέντρο ασφαλιστικών επιχειρήσεων προληπτικής εποπτείας) για δέκα χρόνια και ήταν μέλος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου Κατάρτισης της Ευρώπης (CIFE). Ο Bruno είναι μέλος της Ομάδας Συμπράξεων Εργαζομένων στις Επαγγελματικές Συντάξεις (OPSG) της CEIOPS / EIOPA από το 2010 έως το 2016 και κατέχει νέα εντολή από το 2018.

Από τις αρχές του 2019 κατέχει την θέση του προέδρου της Επιτροπής Κινδύνων και μέλος του Συμβουλίου Προεδρίας της CARAC, η οποία σήμερα κατέχει 12 δισ. AUM στη γαλλική αγορά ασφάλισης ζωής.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, μεταξύ πολλών άλλων επίσης σημαντικών ομιλητών, η τοποθέτηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γιάννη Βρούτση στο 1ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Εν μέσω σημαντικών τομών και νέων δεδομένων που φέρνει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κρίσιμο ζήτημα αποτελεί το μέλλον των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης και η πορεία του 2ου πυλώνα για το σύνολο της κοινωνίας και της οικονομίας.

Το παρόν στο Συνέδριο θα δώσουν, επίσης, άνθρωποι της αγοράς, εκπρόσωποι εργαζομένων/εργοδοτών, asset managers, αναλογιστές, ορκωτοί λογιστές, εσωτερικοί ελεγκτές και λοιποί εμπειρογνώμονες με στόχο μια ολιστική προσέγγιση της δράσης και του τρόπου λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*