HSBC Global Asset Management: Προοπτικές 2020

BlackRock, Franklin Templeton, HSBC Global Asset Management, J.P. Morgan Asset Management, PIMCO, Schroders βλέπουν επενδυτικές ευκαιρίες στο κλάδο στον κλάδο της υγείας και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή έως τις εξελίξεις σε επιμέρους αγορές και γεωγραφικές περιοχές. Επιλέγουν τοποθετήσεις υψηλότερης ποιότητας, εστιάζοντας στην ρευστότητα χαρτοφυλακίου με διαφοροποίηση με στόχο την δημιουργία εισοδήματος.

Σύμφωνα με την Global Equities της BlackRock ελκυστικές ευκαιρίες παρουσιάζει ο κλάδος υγείας λόγω των επιμέρους ευκαιριών όπως είναι το δημογραφικό και η γήρανση του πληθυσμού, η ενίσχυση της καινοτομίας και της ανθεκτικότητας που παρουσιάζεται σε περιβάλλοντα που βρίσκονται στα τέλη του οικονομικού κύκλου.

Σύμφωνα με την CEE & Mediterranean της Schroders, από τιςμεγαλύτερες προκλήσεις για την ανθρωπότητα στον 21ο αιώνα είναι το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Ο αντίκτυπος της παγκόσμιας υπερθέρμανσης στο περιβάλλον είναι ευρέως αναγνωρισμένος και έχει γίνει αντιληπτός. Οι επιπτώσεις, όμως, στις επιχειρήσεις και την οικονομία αν και δεν τυγχάνουν της ίδιας αναγνώρισης, θα είναι σημαντικές και προφανείς τονίζει η Schroders προσθέτοντας ότι οι επιχειρήσεις οι οποίες αναγνωρίζουν τις απειλές και ανταποκρίνονται στις προκλήσεις θα έχουν καλύτερες επιδόσεις από την υπόλοιπη αγορά.

Ζητήματα που αποκαλούνται Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης (ΠΚΕ. ESG) αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στον χρηματοοικονομικό κλάδο.  Η αντίληψη ότι οι αποδόσεις πρέπει να θυσιαστούν όταν υιοθετείται στρατηγική με ΠΚΕ προσανατολισμό έχει, επίσης, αλλάξει κατά την Wealth Management RBWM της HSBC.

Η Ελληνική οικονομία, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της HSBC συνεχίζει να σημειώνει καλές επιδόσεις υπογραμμίζοντας ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη, οι λιανικές πωλήσεις αλλά και έρευνες μεταξύ των επιχειρήσεων κινούνται σε θετική κατεύθυνση, ωστόσο, οι επενδύσεις μειώθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*