Oracle: Η μετάβαση στο Autonomous Cloud

Με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες να μεταφέρουν με ευκολία βάσεις δεδομένων Oracle στο cloud και να απλοποιήσουν τη διαχείριση για περιβάλλοντα υβριδικού cloud, η Oracle ανακοίνωσε σημαντικές βελτιώσεις για την επιχειρησιακή πλατφόρμα διαχείρισης Oracle Enterprise Manager. Η νέα έκδοση προσθέτει λειτουργικότητα που αυτοματοποιεί τη μεταφορά των βάσεων δεδομένων και παρέχει έναν ενιαίο πίνακα χειρισμού λειτουργιών (dashboard) που βελτιώνει την ορατότητα, τον έλεγχο και τη διαχείριση σε υβριδικά IT περιβάλλοντα.

Oracle: Σε φάση τεχνολογικής ανάπτυξης οι ασφαλιστικές

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περισσότεροι μεγάλοι οργανισμοί πρέπει να μεταφέρουν πολλαπλές βάσεις δεδομένων στο cloud για μια μεγάλη χρονική περίοδο, είναι σημαντικό να έχουν μια λύση μετεγκατάστασης στο cloud η οποία θα καταργεί τους περιορισμούς αναφορικά με τις χρονικές και τιμολογιακές πιέσεις που συνήθως χαρακτηρίζουν τις μη ευέλικτες λύσεις μετεγκατάστασης άλλων προμηθευτών.

Φτιαγμένο για υβριδικά περιβάλλοντα

Ο Oracle Enterprise Manager παρέχει βελτιώσεις σε τρεις βασικούς τομείς για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να διαχειριστούν πιο εύκολα τα υβριδικά περιβάλλοντα βάσεων δεδομένων, περιλαμβάνοντας τα εξής:

  • Έξυπνα εργαλεία ανάλυσης (analytics): Τα νέα έξυπνα εργαλεία ανάλυσης που παρέχονται από το Exadata Warehouse επιτρέπουν στους χρήστες να μεγιστοποιήσουν την απόδοση και την αξιοποίηση για περιβάλλοντα Oracle Database και Exadata τόσο σε εσωτερικές εγκαταστάσεις (on-premises) όσο και στο cloud μέσα από βελτιώσεις στον προγραμματισμό δυναμικότητας (capacity planning) και τις προβλέψεις (forecasting).
  • Ολοκληρωμένη αυτοματοποίηση και έλεγχος κύκλου ζωής: Οι εξελίξεις σε ότι αφορά την αυτοματοποίηση και τον έλεγχο του κύκλου ζωής επιτρέπουν στις εταιρείες να υιοθετήσουν εύκολα τις λύσεις Autonomous Database και Exadata Cloud Service και να βελτιώσουν τα επίπεδα ασφάλειας.
  • Φορητότητα και ασφάλεια: Οι νέοι, ολοκληρωμένοι έλεγχοι ασφάλειας περιλαμβάνουν υποστήριξη συντήρησης συνολικής υποδομής (fleet maintenance) για Transparent Data Encryption, βελτιωμένη παρακολούθηση για θέματα συμμόρφωσης, αναλυτικό έλεγχο για υποδομές εσωτερικών εγκαταστάσεων (on-premises fleets), καθώς και νέα πρότυπα ασφαλείας για τις Oracle Database 18c και 19c. Η νέα λειτουργικότητα παρέχει επίσης πρόσβαση σε μια νέα εφαρμογή για φορητές συσκευές και σε μια νέα προσθήκη (plug-in) Grafana για εμπλουτισμένες δυνατότητες οπτικοποίησης δεδομένων του Oracle Enterprise Manager.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*