Διαβούλευση ως την 7η Φεβρουαρίου για το Ασφαλιστικό

Η διαβούλευση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, υπό τον τίτλο: «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση και Ψηφιακός Μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ)» θα ολοκληρωθεί την 7η Φεβρουαρίου 2020, στις 18:00. Υπενθυμίζεται πως τέθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση.

«Mε την παρούσα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος δημιουργείται ένα νέο, ψηφιακό και αποτελεσματικό ασφαλιστικό σύστημα, το οποίο καταρχάς ευθυγραμμίζεται με τις συνταγματικές αρχές, αποκαθιστά τη δικαιοσύνη, ενισχύει τον ανταποδοτικό χαρακτήρα του συστήματος και ακυρώνει το δυσανάλογο οικονομικό βάρος που επιβλήθηκε σε ένα σημαντικό παραγωγικό και δημιουργικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας» αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.

«Σε ευθυγράμμιση με τις πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας επανασχεδιάζεται το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη της οικονομίας» προστίθεται.

Ωστόσο, την άποψη αυτή δεν συμμερίζονται τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και φορείς της αγοράς, που ήδη αντιδρούν έντονα σε διατάξεις του νομοσχεδίου όπως τις μελέτησαν μετά τη διαρροή του, την περασμένη Τετάρτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*