Αερομεταφορές: Τρεις συν μία ευκαιρίες για ασφαλιστές

Της Ελενας Ερμείδου

Αυξάνει τα μερίδια του ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ο κλάδος των αερομεταφορών, ο τουρισμός και η εστίαση, ταυτόχρονα ανοίγονται νέες ευκαιρίες για να αυξήσουν τα μερίδια τους οι ασφαλίσεις αερομεταφορών στον κλάδο κατά ζημιών.

Εννέα νέοι προορισμοί, δέκα νέα δρομολόγια, αύξηση συχνοτήτων σε υπάρχοντες προορισμούς, έξι νέες αεροπορικές στον ΔΑΑ  για το καλοκαίρι 2020 που υποστηρίζονται στο handling και στο cargo από την Goldair, Skyserv, Swissport και τις υπηρεσίες της Εμπορευματικής Κοινότητας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

9 νέοι προορισμοί και 10 νέα δρομολόγια από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, (ΔΑΑ): Μπέρμπινχαμ, Μπιλμπάο, Πάφος με την Aegean Airlines, Σαγκάη με την JuneyaoAir, Addis Ababa με την Ethiopian Airlines, Κάλιαρι με την Volotea, Gyumri με την Ryanair, Πάφος με την Cyprus Airways, Mονπελιέρ με την Transavia France και Odessa με την Jonika Airlines. Συνολικά 23 νέες αναχωρήσεις ανά εβδομάδα οι οποίες 16 επιπλέον νέα δρομολόγια σε υπάρχοντες προορισμούς: Τουλούζη, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Τελ Αβίβ, Κίεβο με την Ryanair, Μασαλία, Λυών και Σπλιτ με την Volotea, Νυρεμβέργη με την Aegean Airlines, Κουβέϊτ με την Kuwait Airways, Τελ Αβίβ με την Cyprus Airways, Λιλ με την TUIfly Belgium, Mιλάνο με την Air Italy, Βιέννη με την Laudamotion, Τελ Αβίβ με την Arkia και Βιέννη με την WizzAir. Συνολικά 54 νέες αναχωρήσεις ανά εβδομάδα από τον ΔΑΑ.

6 νέες αεροπορικές εταιρείες: οι JuneyaoAir, Ethiopian Airlines, Kuwait Airways, Laudamotion, Arkia, and Air Italy. Και: αύξηση της συχνότητας δρομολογίων κατά ένα καθημερινά από την Qatar Airways από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο, της Air China από τρία την εβδομάδα σε τέσσερα και επέκταση θερινής περιόδου των Norwegian και United Airlines προς Νέα Υόρκη and American Airlines προς το Σικάγο.

Συν το ότι η κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2019 σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σημείωσε άνοδο 5%, στα 65.385.004 έφτασαν οι επιβάτες που διακινήθηκαν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018 όπου είχαν διακινηθεί 62.292.191 επιβάτες.

Επτά τομείς ενδιαφέροντος ανοίγονται για ασφαλιστές και ασφαλιστικές: Ασφάλιση επιβατών, αποσκευών, αεροσκάφους, ταχυδρομείου, φορτίου, αστικές επαγγελματικές ευθύνες, εστίαση.  Συν ένας που είναι ο τομέας των τουριστικών ασφαλίσεων.

Αλλά και έλεγχοι για το αν οι αερομεταφορείς που χρησιμοποιούν τους αερολιμένες στο έδαφός χωρών εντός Ε.Ε. ή αερομεταφορείς που έχουν άδεια εκμετάλλευσης εναρμονίζονται με τις κανονιστικές ρυθμίσεις και πιστοποιήσεις, ώστε να έχουν ικανότητα για ασφάλιση.

Στο τομέα ασφάλισης αεροπορίας και αερομεταφορών διεθνώς η Mega Brokers συνεργάζεται με τους κορυφαίους παρόχους ασφάλισης, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις για την ασφάλιση των επιχειρήσεων που ασχολούνται με την αεροπλοΐα όπως: εταιρειών διαχείρισης αεροδρομίων, αεροπορικών εταιρειών, ανεφοδιασμού αεροσκαφών, συντήρησης αεροσκαφών, εταιρειών εξυπηρέτησης αεροσκαφών (catering, handling).

Παρέχει ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών καλύψεων όπως: αστική ευθύνη αεροδρομίου, αστική ευθύνη ανεφοδιασμού, αστική ευθύνη εταιρειών εξυπηρέτησης αεροσκαφών, ευθύνη προϊόντος, προσωπικό ατύχημα επιβαινόντων, πολιτικών κινδύνων, πολέμου, απώλειας πτυχίου χειριστών, οργάνωσης αεροπορικών επιδείξεων, αεροπορικών σχολών, χώρων στάθμευσης αεροσκαφών, μουσείων αεροσκαφών.

Σημειώνεται: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος στον τομέα των αερομεταφορών στην Ευρώπη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*