Εντός α’ τριμήνου η είσοδος της “Interlife Ασφαλιστική” στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Με ισχυρό υπόβαθρο και πολλά “όπλα” στη “φαρέτρα” της, η Interlife ΑΑΕΓΑ ετοιμάζεται προσεχώς να εισέλθει στην αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εξέλιξη που αναμένεται έως τον Μάρτιο του 2020.

Έχοντας διασφαλίσει ικανοποιητικά μεγέθη τα οποία την κατατάσσουν στο top 10 των ασφαλιστικών, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Ιωάννης Βοτσαρίδης, η Interlife οδεύει προς το ΧΑΑ.

Ο κ. Βοτσαρίδης, διευκρίνισε πως η ασφαλιστική δεν αποσκοπεί στην άντληση κεφαλαίων, και ως εκ τούτου δεν θα προβεί σε ΑΜΚ.

Συγκεκριμένα δήλωσε στο euro2day:

“Η Interlife πρόκειται να εισέλθει στην Κύρια Αγορά του ΧΑΑ στο πρώτο τρίμηνο του 2020. Οι λόγοι για τους οποίους μετά το Χ.Α. Κύπρου αποφασίσαμε να μπούμε και στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά είναι, κατ’ αρχήν, γιατί είμαστε Ελληνική εταιρεία και γιατί τα μεγέθη μας το επιτρέπουν -βρισκόμαστε ήδη στην 1η δεκάδα των ασφαλιστικών εταιρειών. Ικανοποιούμε, εξάλλου, αιτήματα θεσμικών επενδυτών που επιθυμούν να επενδύσουν στην εταιρεία μας και δημιουργούμε το πλαίσιο των δυνατοτήτων για ευρύτερες εταιρικές επιλογές. Σημειώνεται, τέλος, ότι η Interlife δεν ενδιαφέρεται για άντληση κεφαλαίων από το ΧΑΑ, δεδομένου ότι έχει επάρκεια Ιδίων Κεφαλαίων. Κατά συνέπεια, δεν θα προβούμε σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.”

Διαβάστε επίσης:

Interlife: Επενδύσεις, φερεγγυότητα…και η πορεία προς το ΧΑ

και

Interlife: Κερδίζει από τα ομόλογα, ετοιμάζεται για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*