Laurent Thuillier: Γαλλικές ασφαλιστικές ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

της Ελενας Ερμείδου

Την αναθεώρηση της στρατηγικής οράματος για την Ελλάδα επιχειρεί να πετύχει το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδας διοργανώνοντας στις 29 Ιανουαρίου 2020 στο Παρίσι το φόρουμ “Ελλάδα Στρατηγικός Παράγοντας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εμπιστοσύνη ξαναγιεννιέται. Το διακύβευμα της διοργάνωση σαφές η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει αναλυτικά τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνει”, δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου CCI, Laurent Thuillier, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας GROUPAMA Ασφαλιστική.

Μεταξύ των 70 ήδη Ομίλων που έχουν δηλώσει την παρουσία τους στο Φόρουμ θα υπάρχουν και επιχειρήσεις από τον κλάδο των ασφαλειών και του bancassurance δήλωσε ο κος Laurent Thuillier στο IW.gr, τονίζοντας ότι είναι έντονο το γαλλικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στο κλάδο των ασφαλειών και του bancassurance και μάλιστα σε τομείς που η διείσδυση είναι πολύ χαμηλή, όπως είναι η υγεία, η περιουσία και οι φυσικές καταστροφές. Συνέδεσε τις επενδύσεις με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την θεσμοθέτηση του δεύτερου και τρίτου πυλώνα ασφάλισης και των Συμπράξεων μεταξύ Δημοσίου και Ιδιωτιού τομέα στην Υγεία και τις Καταστροφές.

Οπως τόνισε στο IW o πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου η παραγωγή ασφαλίστρων στην Ελλάδα φτάνει μόλις τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι είναι μέγεθος πολύ χαμηλό εκτιμώντας την δυναμική της αγοράς, θα μπορούσε να διπλασιαστεί αν δημιουργηθούν οι προοπτικές γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να ανοίξει η οικονομία και για να υπάρξει ύλη προς ασφάλιση.

Ο πρώτος στόχος του συνεδρίου είναι η κυβέρνηση να κάνει σοβαρές δηλώσεις για τις μεταρρυθμίσεις που προτίθενται να πραγματοποιήσει και τις επιχειρηματικές προοπτικές και ο δεύτερος που έπεται της πραγματοίησης του πρώτου το φόρουμ να γίνει καθαρά επιχειρηματικό με την διοργάνωση του στην Ελλάδα.

Στο φόρουμ ήδη έχουν δηλώσει την παρουσία τους περί του 70 Ομίλου εκ των οποίων οι 30 είναι ελληνικές επιχειρήσεις. Συνολικά θα έχει την συμμετοχή 300 ατόμων γεγονός που σημαίνει ότι η επιτυχία του είναι προδιαγεγραμμένη.

Μεταξύ των εμπορικών χορηγών η Groupama Ασφαλιστική της οποία η παρουσία στην Ελλάδα είναι μεγάλη και μακρά και η Vinci η οποία δραστηριοποιείται και στο τομέα της οδικής ασφάλειεας εκπονώντας ειδικές μελέτες. Μέλος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου είναι, επίσης ΑΧΑ Ασφαλιστική, ενώ στις εν δυνάμει εταιρείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανάπτυξη τον κλάδο του Bancassurance είναι η Credit Agricole και η Societe Generale

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*