Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Βρούτση – ΠΙΣ για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό

Τις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα για τον ιατρικό κλάδο συζήτησαν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και το Προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας υπουργείου Εργασίας διευκρινίστηκε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα εξαρτώνται πλέον από το εισόδημα, ενώ δεν θα υφίστανται οι ασφαλιστικές κλάσεις.

Αντί αυτών, ορίζονται επτά κατηγορίες ασφαλιστικών εισφορών, τις οποίες θα μπορούν να επιλέξουν με ελεύθερη βούληση, με δεδομένο ότι ανάλογα με τις καταβολές που θα προτιμήσουν θα καθοριστεί και το ύψος της σύνταξης τους.

Στο πνεύμα ενός ανταποδοτικό συστήματος, που φαίνεται να ικανοποιεί τον κλάδο, οι καταβολές των ιατρών θα αρχίζουν από 210 ευρώ και πιθανότατα να κλιμακώνονται έως τα 566 ευρώ μηνιαίως.

Μάλιστα, στο νομοσχέδιο θα υπάρχουν ευνοϊκοί όροι για τους νέους γιατρούς, συγκεκριμένα, μια περίοδος των πέντε πρώτων ετών επαγγελματικής δραστηριότητας κατά την οποία οι ασφαλιστικές εισφορές θα είναι μειωμένες στα 126 ευρώ μηνιαίως.

Σε ότι αφορά τους ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς θα καταβάλουν μόνο μία ασφαλιστική εισφορά, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν ο αριθμός των εργοδοτών, το κατώτερο όριο της οποίας θα είναι τα 252 ευρώ το μήνα

Διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*