Χρήστος Κώνστας

H Κυβέρνηση -στο έργο του Ελληνικού- οφείλει να αποδείξει ότι δεν είναι σαν τις προηγούμενες

Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Σήμερα -μετά από μια χαμένη 12ετία- δεν υπάρχει Έλληνας που να απεύχεται την γρήγορη έναρξη και την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των εργασιών στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Η οικονομία έχει ανάγκη να δει τις μπουλντόζες να λειτουργούν, η κοινωνία αδημονεί για τις χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, ο απλός πολίτης θέλει να δει το ωραιότερο οικόπεδο της Μεσογείου να αξιοποιείται, μια νέα Κυανή Ακτή να δημιουργείται πάνω στον εγκαταλελειμμένο σκουπιδότοπο που δημιούργησε η πολιτική αβελτηρία.

ΟΛΟΙ θέλουν να δουν το έργο να προχωρά. Η κυβέρνηση όμως έχει μία επιπλέον βαριά και δύσκολη υποχρέωση.

Οφείλει να διασφαλίσει ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σωστά. Αυτό το εμβληματικό έργο πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα, χωρίς ενστάσεις, χωρίς σκάνδαλα, χωρίς υπονοούμενα για προειλημμένες αποφάσεις και «ευνοούμενους».

Το Ελληνικό είναι το πρώτο «μεγάλο έργο» που θα υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση.

Δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές. Δεν πρέπει να υπάρχουν «φιλικές διευθετήσεις» ούτε «στημένες διαδικασίες».

Είναι απολύτως αναγκαίο, στο μεγαλύτερο σχέδιο οικιστικής ανάπλασης της Ευρώπης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη να δώσει εξετάσεις αξιοπιστίας, αποτελεσματικότητας, ικανής διαχείρισης και απόλυτης αμεροληψίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει εξετάσεις στην υλοποίηση μεγάλων έργων. Πρέπει να δείξει ικανότητες που έλειπαν από προηγούμενες κυβερνήσεις για οικονομικό σχεδιασμό, επιχειρηματική ισονομία, για τη σύγχρονη πολεοδόμηση εντός του αστικού ιστού, με σωστό και στρατηγικό σχεδιασμό των χρήσεων γης και κατάλληλη κατανομή δημόσιων και κοινωφελών χώρων.

Το στοίχημα του Ελληνικού είναι κρίσιμο για την Ελλάδα. Είναι στοίχημα επιβίωσης για την κυβέρνηση που πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι σαν τις προηγούμενες….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*